Actualitate

Povestea orașului șantier se încheie în 15 septembrie

În această vară, orașul s-a transformat în șantier după ce s-au intensificat lucrările de introducere a cablurilor în subteran și de modernizare a străzilor.

În ultimele săptămâni, pe mai multe străzi din centru, dar și din cartiere, trotuarele au fost sparte de muncitorii de la CFO Integrator, firma care se ocupă de mutarea cablurilor în subteran grăbindu-se să facă în câteva luni ce a nu a făcut în câțiva ani. Transferarea cablurilor trebuia să fie încheiată în anul 2011, dar la trei ani de la expirarea termenului, au fost realizate lucrări doar pe 118 kilometri din cei 300.

După câteva luni de calvar atât pentru pietoni cât și pentru șoferi, conducerea Primăriei Cluj-Napoca a anunțat că lucrările din centru se vor încheia în 15 septembrie. Printre străzile pe care s-a intervenit pentru mutarea cablurilor se află Calea Moților și zona Teatrului Național. De asemenea, în Piața Unirii au fost realizate lucrări de modernizare, iar podul Horea se află în reparații. “Am dispus finalizarea lucrărilor din zona centrală a orașului până la începutul anului școlar și am încredere că termenul limită de 15 septembrie pentru Podul Horea va fi respectat”, a declarat primarul Emil Boc.


Clujenii, disperați din cauza lucrărilor

Lucrările de transferare a cablurilor realizate pe ultima sută de metri au cauzat nervi multor clujeni. Un astfel de caz s-a petrecut în luna iulie, în cartierul Gheorgheni, pe strada Albac unde angajații CFO Integrator au primit aprobare să lucreze doar noaptea. Astfel, locuitorii din blocurile de pe Albac și alte câteva străzi vecine au făcut nopți albe timp de câteva săptămâni până când, după nenumărate sesizări, programul de lucru a fost modificat pe timp de zi.

O situație aproape asemănătoare s-a petrecut pe Calea Moților unde au fost necesare lucrări de mutare a cablurilor. Cetățenii au reclamat faptul că în fiecare noapte nu pot dormi din cauza muncitorilor care folosesc utilaje grele.


Podurile și traficul infernal

Nici lucrările la podul Horea nu s-au desfășurat fără probleme. În acest caz, traficul a fost de coșmar timp de mai multe săptămâni atât din cauza lucrărilor cât și din cauza șoferilor care nu au respectat restricțiile impuse de polițiști. Polițiștii au amendat atât șoferii cât și pietonii care au încălcat regulile de circulație în zona respectivă.

Anul viitor, vor începe și lucrările de modernizare a podului Traian din Piața Mihai Viteazu. Circulația va fi închisă complet pe toată durata lucrărilor, ceea ce înseamnă că traficul va fi dat peste cap, în mod sigur, la fel ca și în cazul Podului Horea. “Podul Traian trebuie refăcut în totalitate și va necesita închiderea completă a circulației rutiere. Licitația pentru efectuarea lucrărilor este în derulare însă mai devreme de anul viitor nu vom începe investiția”, a afirmat Emil Boc.


Conducerea Primăriei a luat decizia refacerii în totalitate a Podului Traian abia după ce, anul trecut, o bucată din trotuar s-a rupt.

Ultimele Stiri
abonare newsletter