Actualitate

Controale ale polițiștilor locali în cartierul Grigorescu. Firma de salubritate care acționează în zonă, amendată

Poliţia Locală a efectuat joi, 28 august 2014, o amplă acţiune de control în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca. În urma verificărilor, firma de salubritate care acționează în zonă a fost amendată cu 1.000 de lei pentru lipsa tăblițelor informative privind programul de ridicare a deşeurilor menajere.

În totla, în urma verificărilor polițiștii locali au fost aplicat 32 de amenzi în valoare de 9630 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru fapte precum: lipsa actelor necesare funcţionării, lipsa acordului şi orarului de funcţionare, nerespectarea standurilor aprobate pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie, oprirea şi staţionarea pe carosabil şi trotuar, parcarea pe trotuar şi spaţiul verde.

„Au fost constatate depozitări de volum lângă punctele gospodăreşti, fiind întocmite 23 de somaţii asociaţiilor de proprietari arondate la respectivele puncte gospodăreşti pentru contactarea firmei de salubritate şi ridicarea deşeurilor voluminoase. În plus, firma de salubritate care acţionează în zonă a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor HCL nr. 191/2009 cu amendă în valoare de 1000 de lei pentru lipsa  tăbliţei de informare privind programul de ridicare a deşeurilor menajere. De asemenea, a fost identificat un adăpost improvizat de către oameni ai străzii pe strada Haţeg nr. 10 – 12, în spatele garajelor, urmând să fie luate măsuri de evacuare, respectiv de salubrizare a zonei”, transmit reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.


Poliţia Locală organizează săptămânal astfel de acţiuni de verificare în cartierele clujene. Cei care doresc să facă reclamaţii pot suna la numărul de telefon 0264/598784, în vederea intervenţiei poliţiştilor locali.

Ultimele Stiri
abonare newsletter