Actualitate

Grupare de crimă organizată destructurată de DIICOT. Printre victime, un clujean jefuit de 300.000 de lei - VIDEO

O grupare de crimă organizată a fost destructurată zilele acestea de DIICOT în urma unor perchziții domiciliare în orașele Cluj-Napoca, Arad și Oradea. Printre victimele grupării se află și un clujean care a fost atacat într-o parcare și jefuit de aprope 300.000 de lei.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Arad împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Arad, având suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă și al Direcției Operațiuni Speciale, au destructurat o grupare specializată în infracțiuni cu violență (tâlhărie calificată, distrugere).


„În data de 27 august 2014, sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. - B.T. Arad au fost efectuate opt percheziții domiciliare în Cluj, Oradea și Arad, la acțiune participând și polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale din I.P.J. Arad. Cu acest prilej, la domiciliul unuia dintre membrii grupării au fost găsite și droguri de risc (280 de grame de cannabis).

Totodată mai multe persoane au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T. - B.T. Arad. În urma audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților: Șărban Ioan Cătălin, Burz Eugen Teodor și Mureșan Sorin Mircea, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, tâlhărie, tâlhărie calificată și distrugere.


Conform probelor din dosar, față de inculpatul Șărban Ioan Cătălin există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2012 a inițiat și constituit pe teritoriul României o grupare de crimă organizată care acţiona în mod coordonat, în scopul comiterii de infracţiuni grave, obţinând beneficii materiale şi financiare. La acest grup au aderat și inculpații Burz Eugen Teodor, Mureșan Sorin Mircea și suspecții Butnaru Tudor (cetăţean moldovean), Grișco Artiom (cetăţean moldovean), precum şi alte persoane, în scopul comiterii unor infracţiuni grave”, se arată într-un comunicat al DIICOT Arad.

Ultimele Stiri
abonare newsletter