Actualitate

Rusia A INVADAT Ucraina

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a acuzat joi Rusia de invazie militară, motiv pentru care șeful statului ucrainean a solicitat convocarea de urgență a unor reuniuni a Consiliului de securitate al ONU și a Consiliului Uniunii Europene, informează agențiile internaționale de presă.

„Lumea trebuie să facă o evaluare în ceea ce privește agravarea bruscă a situației din Ucraina”, a spus Poroșenko, care a convocat o sesiune extraordinară a Consiliului de securitate națională și de apărare a țării, informează Agerpres.

Totodată, invocând „agravarea semnificativă a situației în Donețk”, Poroșenko și-a anulat o vizită oficială în Turcia, unde urma să participe la ceremonia de învestitură a noului președinte al Turciei, Recep Tayyp Erdogan. „Locul președintelui este în acest moment la Kiev”, a spus el, potrivit biroului de presă al președinției ucrainene.


Poroșenko a convocat o reuniune de urgență a Consiliului securității și apărării țării pentru a decide următorii pași.

Uniunea Europeană s-a declarat joi „extrem de preocupată” de informațiile cu privire la o incursiune a forțelor ruse în Ucraina. „Suntem extrem de preocupați de aceste ultime evoluții, îndeosebi cu privire la informațiile de pe teren”, a declarat într-o conferință de presă Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a serviciului diplomatic al UE.

abonare newsletter