Actualitate

Ucraina: Bombardamente în centrul orașului Donețk; trei morți într-o mașină

Mai multe tiruri de artilerie au făcut trei morți în centrul orașului Donețk, bastion al separatiștilor proruși din estul Ucrainei, cadavrele găsindu-se într-o mașină arsă în întregime, au constatat jurnaliști ai AFP.

Trei trupuri neînsuflețite, calcinate în întregime, au fost scoase din mașină și așezate în saci mortuari, informează Agerpres.

Potrivit unui polițist de la fața locului, este vorba de civili, a căror mașină a fost prinsă sub o ploaie de obuze care s-a abătut asupra străzii Șevcenko aproape de ora locală 16.00 (13.00 GMT), în imediata apropiere a unui supermarket.


Ciuruită de șrapnele, mașina a continuat să meargă 100 de metri acoperită de flăcări, fiind posibil ca focul să fi fost agravat de un cablu de tramvai agățat de autoturism, o Lada.

Mai multe obuze au căzut în zonă. La o oră după atac, pompierii încă mai luptau cu flăcările, care riscau să afecteze grav Palatul Culturii, clădire elegantă cu fațada bleu. De-a lungul străzii, pe o porțiune de 200 de metri, geamurile au fost sparte, iar ramurile copacilor rupte.


Obuzele au venit din nord-vest, din direcția aeroportului din oraș controlat de forțele ucrainene, dar este imposibil de stabilit cu certitudine cine sunt autorii tirurilor.

Rebelii din Donețk acuză Kievul că bombardează deliberat zonele locuite de civili. Mai multe bombardamente soldate cu victime la Donețk au avut loc în zone apropiate de clădiri ocupate de rebeli.

Etichete: morti ucraina donetk
Ultimele Stiri
abonare newsletter