Actualitate

Sala Polivalentă, finalizată 95%. Cum arată video-box-ul - FOTO

Principalul element de atracție al Sălii Polivalente din Cluj-Napoca este video-box-ul care a fost testat miercuri dimineața.

Video-boxul Sălii Polivalente a fost montat deja, este funcțional, iar miercuri dimineața au fost făcute primele teste, fiind proiectate fotografii și imagini video. Cubul video a costat aproape 827.000 lei, este de ultimă generație, poate fi controlat wireless și digital, are patru ecrane pe care sunt proiectate imagini full HD. Este produs în Europa, iar ecranul este japonez. “Este primul video box de calitatea aceasta montat până acum în România. Se poate folosi pentru televizările live din sală și în plus, vom face corelarea dintre tabelele multisport și videobox. Fiecare ecran poate să dea imagini pentru fiecare tribună separat prin sistemul picture in picture care permite ca fiecare ecran să fie împărțit, ceea ce înseamnă că la patru fețe, fiecare împărțită în patru imagini înseamnă 16 imagini diferite”, a explicat Ovidiu Feder, director tehnic Intersport, firma care s-a ocupat de instalarea tabelelor de marcaj și a video-box-ului.

Sistemul de ridicare și coborâre a cubului video este din Germania, este de ultimă generație și are dublă protecție. “Orice aglomerare de persoane sub cub este protejată într-un mod sau altul, vor putea circula sub el”, a adăugat Ovidiu Feder.


Se fac probe și se lucrează la ultimele retușuri 

Primarul Emil Boc a declarat că nu vor fi întârzieri la finalizarea Sălii Polivalente la termen. “Inclusiv cubul video este montat și gradenele și celelalte lucrări sunt în grafic”, a spus primarul.

Sorin Cristea, directorul general CON-A Sibiu, firma care face lucrările la Sala Polivalentă a afirmat că acum se fac ultimele retușuri, probe. “Ca procent, suntem la 95% din volumul lucrărilor. Mai avem încă trei săptămâni și nu există niciun fel de problemă și din 15 septembrie se poate începe procedura de recepție. Vor urma multe teste și probe pe care noi dorim să le facem timp de aproximativ o lună ca să ne asigurăm că sala este perfectă la 31 octombrie. Toate sunt funcționale, inclusiv climatizarea”, a explicat Cristea.


Potrivit primarului, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este cea mai mare și cea mai performantă sală de acest gen din România, la ora actuală. După omologare, sala din Cluj va putea găzdui competiții sportive naționale și internaționale. Valoarea investiției este de aproximativ 88 milioane lei, cu TVA, capacitatea sălii este de 7.300 de locuri, dar la concerte vor putea asista 10.000 oameni datorită tribunei retractabile dinspre strada Uzinei. Sala Polivalentă va fi inaugurată în 15 septembrie, iar între 15 septembrie – 15 octombrie va fi efectuată recepția, urmând ca la sfârșitul lunii octombrie să fie deschisă oficial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter