Actualitate

Ce căutau sute de acte despre Aeroport acasă la Mariana Raţiu?

Procurorii au percheziţionat nu doar biroul, ci şi domiciliul Marianei Raţiu, şefa Direcţiei de Dezvoltare Investiţii din Consiliul Judeţean Cluj.

Potrivit Ziar de Cluj, la domiciliul Marianei Raţiu, procurorii DNA au găsit un biblioraft cu documente legate de investiţiile de la Aeroportul Cluj-Napoca, în total 251 de file. Printre documente, se numără acte legate de „obiectivul de investiţii «Pista de decolare-aterizare» de 3.500 m – etapa I şi suprafeţe de mişcare aferente”, multe adrese oficiale, acte adiţionale la diverse contracte şi chiar o factură fiscală pentru investiţiile respective”.

Mariana Raţiu îi aştepta pe procurori cu actele pregătite!

Potrivit procurorilor, Mariana Raţiu nu s-a opus percheziţiei, mai mult, avea actele pregătite într-un biblioraft.


„I-am solicitat numitei să predea de bunăvoie toate obiectele, înscrisurile sau valorile ce au legătură cu dosarul penal 4/P/2014. (...) Numita Mariana Raţiu a predat de bunăvoie un biblioraft conţinând mai multe înscrisuri (251 file) dintre cele indicate în mandatul de percheziţie. (...) Întrucât numita Mariana Raţiu a predat de bunăvoie documentele solicitate, percheziţia domiciliară nu a mai fost efectuată”, se arată în procesul verbal încheiat de anchetatori cu ocazia percheziţiei.

Ce alte acte mai are acasă Mariana Raţiu?

Ce căutau documente oficiale ale Consiliului Judeţean - unele dintre ele secrete sau confidenţiale - în original acasă la directoarea Mariana Raţiu? Dacă percheziţia nu a mai fost efectuată, oare nu putem presupune justificat că Mariana Raţiu mai ascunde acasă şi alte documente oficiale referitoare la alte obiective de investiţii ale CJ Cluj, cum ar fi Centrul pentru Managementul Integrat al Deşeurilor sau reabilitările de drumuri?


Faptul că Mariana Raţiu a oferit pe tavă procurorilor actele solicitate prin mandatul de percheziţie a fost o dovadă că este dispusă să coopereze cu anchetatorii sau o manevră prin care a ocolit efectuarea unei percheziţii, ocazie cu care s-ar fi putut descoperi alte documente care să o încrimineze şi în alte fapte similare?

Ultimele Stiri
abonare newsletter