Actualitate

Emmy 2014: Starurile de cinema strălucesc la TV, vedetele micului ecran pătrund mai greu la Hollywood

Televiziunea îşi deschide din ce în ce mai mult porţile pentru vedetele de la Hollywood, după cum ar trebui să o demonstreze, luni, gala de decernare a premiilor Emmy, dar, pentru vedetele micului ecran, accesul în lumea cinematografiei rămâne mai dificil.

Kevin Spacey, Jeff Daniels, Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Jon Voight sunt câţiva dintre actorii nominalizaţi anul acesta la premiile Emmy şi care şi-au construit cariera, în principal, pe marele ecran.

Matthew McConaughey, în cursă pentru premiul pentru cel mai bun actor, a primit deja un Oscar pentru rolul din "Dallas Buyers' Club". Kevin Spacey a primit deja două, pentru cel mai bun actor în rol secundar, în "Suspecţi de serviciu", din 1995, şi pentru cel mai bun rol principal, în "American Beauty", din 1999.


Pentru ei, rolul dintr-un serial TV de succes adaugă un pic de prestigiu carierelor lor.

De cealaltă parte, însă, pentru mulţi actori de televiziune de succes, tranziţia către marele ecran rămâne dificilă.


George Clooney, care a trecut din studiourile TV ale serialului "Spitalul de urgenţă" pe firmamentul vedetelor de la Hollywood, "este ultimul care a reuşit cu adevărat", remarcă Glen Williamson, profesor la UCLA School of Theater, Film and Television.

Gillian Anderson, vedetă a serialului TV "Dosarele X", Sarah Jessica Parker şi prietenele sale din "Totul despre sex" au avut o prezenţă discretă pe marele ecran, excluzând filmele bazate pe serialele deteleviziune în care au jucat, chiar dacă Cynthia Nixon (Miranda din "Totul despre sex", n.r.), o revelaţie a anilor 1980 după apariţia, în 1984, în pelicula "Amadeus", regizată de Milos Forman, s-a făcut remarcată în teatru.


În afară de Jennifer Aniston, blocată parcă în roluri de "fată drăguţă" şi în comedii, fostele vedete din serialul "Prietenii tăi" au rămas, de asemenea, pe micul ecran sau în roluri mici la cinematograf. La fel s-a întâmplat şi în cazul vedetelor din "Neveste disperate" şi "Naufragiaţii", printre alte exemple.

Unii şi-au petrecut întreaga carieră în studiouri de televiziune, Julianna Margulies, David Duchovny şi Robin Wright obţinând numeroase roluri în filme de cinema, dar niciunul nu a coincis cu faima câştigată la televizor.


Kerry Washington, aclamată atât pentru rolul din "Django dezlănţuit", în regia lui Quentin Tarantino, cât şi pentru serialul "Scandal", este una dintre puţinele vedete care au reuşit să navigheze cu uşurinţă între cele două lumi, cum de altfel a făcut-o şi Claire Danes, lansată în rolul unei fete de 15 ani în serialul TV "My so-called life" şi devenită o adevărată vedetă după rolul din seria "Homeland: Reţeaua terorii ", după ce avea deja o carieră în producţii destinate marelui ecran.

Acum că serialele TV "Mad Men" şi "Breaking Bad" ajung la final, rămâne de văzut dacă protagoniştii acestor producţii cu mare succes la public, Jon Hamm, nominalizat la Emmy pentru cel mai bun actor, respectiv Bryan Cranston, care a câştigat de trei ori acest premiu, inclusiv anul trecut, vor reuşi să treacă testul.


Cea de-a 66-a gală de decernare a Primetime Emmy Awards, care premiază cele mai bune producţii de televiziune, va fi prezentată de actorul Seth Meyers şi va avea loc pe 25 august, la Nokia Theatre din Los Angeles, California. Ceremonia va fi transmisă în direct şi în exclusivitate, în versiunea originală nesubtitrată, la HBO România, în noaptea de 25 spre 26 august, de la ora 03.00.

Etichete: hollywood
Ultimele Stiri
abonare newsletter