Actualitate

Aeroportul Cluj-Napoca, în prag de închidere. Joi va fi luată decizia finală

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca riscă să fie executat silit, ceea ce înseamnă că ar putea ajunge să fie blocată activitatea.

Aeroportul Cluj-Napoca, în prag de închidere. Joi va fi luată decizia finală Aeroportul Cluj-Napoca, în prag de închidere. Joi va fi luată decizia finală

Activitatea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca ar putea fi oprită dacă CEC Bank nu va aproba creditul pentru plata lucrărilor la noua pistă. Banca va lua o decizie în acest sens, joi. Fostul președinte interimar al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan atrage atenția că aprobarea creditului este vitală pentru Aeroport. “Dacă acest împrumut nu va fi aprobat, instituția riscă să fie executată silit, putând ajunge în imposibilitatea de a-și mai desfășura activitatea. Atrag atenția asupra faptului că de decizia CEC Bank depinde chiar strategia de dezvoltare a județului care care este strâns legată de beneficiile și oportunitățile de investiții favorizate de existența acestei instituții”, a declarat Mihai Seplecan, președinte PNL Cluj și fost președinte interimar al Consiliului Județean Cluj.

PSD: Seplecan este somnambul

Potrivit fostului șef interimar al forului județean, săptămâna trecută comisia formată din funcționari ai Consiliului Județean și ai Aeroportului Internațional Cluj trebuia să trimită actele necesare acordării liniei de credit către CEC Bank, dar acestea au fost trimise incomplet.  “Se încearcă distrugerea credibilității unei proprietăți a județului Cluj, proprietate în care s-au investit, din 2004 încoace, banii contribuabilului clujean”, este de părere Mihai Seplecan.


În replică, membrii PSD Cluj spun că fostul președinte interimar al Consiliului Județean este amenzic și somnambul. “Oare săptămâna trecută nu ați deținut funcția de vicepreședinte cu atribuții de președinte interimar al Consiliului Județean Cluj? Oare în fișa postului pe care l-ați ocupat nu intra și verificarea acestei situații? Pentru ce v-au plătit contribuabilii clujeni dle. Seplecan în zilele în care ați „coordonat” activitatea Consiliului Județean Cluj? Sperăm că nu pentru continuarea unor blaturi politice cu amicii din PDL”, acuză social democrații clujeni.

Seplecan dă vina pe social democrați

Liderul PNL Cluj consideră că Aeroportul Internațional se află în această situație din cauza consilierilor județeni ai PSD Cluj “care sunt foarte porniți să pună pe butuci acest bun al județului, deși clamează în mod fals că apără interesul cetățenilor”.


„Sunt din ce în ce mai convins că se încearcă deliberat falimentarea Aeroportului Internațional Cluj, cu scopul ca acesta să fie scos din patrimoniul Consiliului Județean Cluj și dat vreunui om de afaceri apropiat de interesele financiare ale PSD”, adaugă Seplecan.

Fostul președinte interimar al Consiliului Județean subliniază că în cazul în care linia de credit nu va fi aprobată va face tot posibilul ca toți cei vinovați să plătească pentru această tentativă de subminare a economiei ce poate aduce grave prejudicii dezvoltării regionale, producând pagube clujenilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter