Actualitate

Sute de clujeni au participat la prima ediție a „Free Hugs Cluj Napoca" - FOTO

Prima ediție a evenimentului „Free Hugs Cluj Napoca”, care a avut loc duminică, 10 august 2014, în Piața Unirii, în cadrul Festivalului Colours of Cluj, a fost un real succes potrivit organizatorilor.

Ba mai mult, organizatoara acțiunii, Monica Greab, transmite că deja există cereri pentru o nouă ediției, mai mare a acestui eveniment. „Evenimentul a avut un mare success, avem deja cereri pentru noi ediții chiar și mai mari”, a afirmat Monica Greab.

Deși principala locaţie a evenimentului a fost în Piaţa Unirii, evenimentul s-a extins însă prin tot centrul oraşului pentru a putea cuprinde cât mai multe persoane.


Câteva sute de clujeni, îmbrățișați de 50 de huggeri voluntari

Potrivit Monicăi Greab, la acțiune au participat în jur de 50 de tineri voluntari, huggeri (n.r. cei care au oferit îmbrăţişările) cu vârste cuprinse între 17 – 35 de ani care, timp de trei ore, au îmbrățișat câteva sute de clujeni, de toate vârstele, dar și grupuri de străini.

„La acțiune s-au adunat în jur de 50 de tineri voluntari, huggeri cu vârste cuprinse între 17 – 35 de ani, iar oamenii îmbrăţişaţi au fost foarte mulţi, câteva sute. Timp de 3 ore toţi voluntarii au fost extrem de activi, deci cu siguranţă am atins un număr mare de oameni îmbrăţişaţi. Am prins chiar şi câteva grupuri de străini care vizitau oraşul nostru şi ne-au felicitat pentru iniţiativă. Oamenii care s-au lăsat îmbrăţişaţi au fost de toate vârstele, de la copii de 2 ani, până la vârstnici. Unul din cei mai activi huggeri a fost un căţel, al unuia dintre voluntari, care a avut un foarte mare succes la oameni”, povestște Monica Greab.


În ceea ce privește activitrate de „Face painting”, organizată în cadrul evenimentului, ea a fost realizată de două voluntare care au pictat în jur de 100 de copii.

„Scopul evenimentului a fost de a aduce un impact pozitiv asupra societăţii, de a aduce zâmbete şi bucurie într-o lume grăbită în care nu avem timp să ne oprim pentru lucruri frumoase şi simple, și cred că a fost îndeplinit. Pot spune că sunt extrem de fericită să văd că oamenii sunt atât de deschiși în a primi îmbrăţişări şi că s-au adunat atât de mulţi voluntari. A fost o zi deosebită pentru toată lumea, plină cu zâmbete şi fericire”, ami adaugă Monica Greab.

Ultimele Stiri
abonare newsletter