Actualitate

Peste 1600 de mașini, trase pe dreapta de RAR și Poliția Rutieră în primele șase luni ale 2014

1628 vehicule au fost controlate, în trafic, de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) împreună cu reprezentanții Poliției Române în intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 2014. La jumatate dintre acestea au fost constatate neconformități de natură tehnică sau legate de acte.

„Dintre totalul vehiculelor cu probleme 34,52% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare). Din procentul de 34,52 de vehicule cu probleme, inspectorii RAR au considerat că 5,1% prezintă pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate este reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român”, transmite reprezentanții RAR.

Alte probleme constatate în trafic de inspectorii RAR au fost: depășirea nivelului maxim admis de poluare (11,77%); probleme legate de identificare (1,78%) sau neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (2,45%) – ITP expirat sau fals.


 „Rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, a menționat directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă,

Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.

Ultimele Stiri
abonare newsletter