monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Culmea tupeului: A condus beat și fără carnet pe contrasens, a rănit patru persoane și a fugit de la locul accidentului

Un accident rutier, soldat cu rănirea a patru persoane, a avut loc duminică, 10 august 2014, în jurul orei 19:20, pe DJ 103 K, pe raza comunei Căpuşu-Mare, sat Agârbiciu, în afara localităţii. Un bărbat a condus beat și fără carnet pe contrasens, a rănit patru persoane după care a fugit de la locul accidentului.

„Un bărbat în timp ce conducea un autovehicul pe contrasens pe DJ 103 K, pe raza comunei Căpuşu-Mare, sat Agârbiciu, din direcţia Căpuşu-Mare spre Agârbiciu, a intrat în coliziune frontală cu un alt autovehicul condus regulamentar din direcţia opusă, de către un bărbat de 46 de ani, din Cluj-Napoca. Ulterior impactului, bărbatul care conducea autovehiculul pe contrasens a părăsit locul producerii accidentului. În baza investigaţiilor efectuate, în jurul orei 22:00, poliţiştii au identificat conducătorul auto care a părăsit locul accidentului, stabilind că este vorba despre un bărbat de 29 ani, din comuna Căpuşu Mare”, informează IPJ Cluj.

Potrivit aceleași surse, bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.


De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere şi conducea un autovehicul neînmatriculat, având aplicate plăcuţe cu număr fals de înmatriculare.

„Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a două femei în vârstă de 45, respectiv 21 de ani, din Cluj-Napoca, pasagere în autoturismul condus regulamentar, precum şi cu rănirea uşoară a ambilor conducători auto.  Valoarea pagubelor materiale produse este de aproximativ 20.000 lei”, mai transmite IPJ Cluj.


În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia ”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.