monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Șoferii beți au împânzit șoselele, în week-end

Polițiștii clujeni au avut un week-end plin din cauza șoferilor care s-au urcat beți la volan sau fără permis.

Week endul soferilor beti

Primul pe lista polițiștilor a fost un adolescent de 19 ani. Astfel, în 9 august, la ora 06.40, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Dej, au depistat un tânăr de 17 ani, din municipiul Dej, care conducea fără permis un motociclu pe aleea Zefir din localitate, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 1,06 mg\l alcool pur în aerul expirat. Acum, tânărul este cercetat penal.

În aceeași zi, la câteva ore distanță, a fost prins un șofer care conducea fără permis corespunzător. La ora 17.20, poliţişti rutieri din Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, Postul de Poliţie Comunală Sâncraiu, au depistat un bărbat de 61 ani, în timp ce conducea autoturismul pe DN 1 R, pe raza  comunei Călăţele, sat Călata, judeţul Cluj, în afara localităţii, acesta posedând un permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul pe care-l conducea. din comuna Horatul Crasnei, judeţul Sălaj,


Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au stabilit că autoturismul i-a fost încredinţat acestuia de către un bărbat de 50 ani, din comuna Horatul Crasnei, judeţul Sălaj.

La data de 10 august a.c., ora 02:50, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Cluj-Napoca, au depistat un tânăr de 24 ani, din comuna Chinteni, judeţul Cluj, care conducea autoturismul pe         str. Bucureşti din municipiul Cluj-Napoca, în timp era sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.


La data de 10 august a.c., ora 03:08, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Cluj-Napoca, au depistat un tânăr de 24 ani, din municipiul Cluj-Napoca care conducea autoturismul pe  str. Bucureşti din municipiul Cluj-Napoca, în timp era sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 10 august a.c., ora 02:05, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Cluj-Napoca, au depistat un tânăr de 24 ani, din comuna Apahida, judeţul Cluj, în timp ce conducea autovehiculul pe  str. Bucuresti din municipiul Cluj-Napoca, deşi se afla în perioada în care exercitarea dreptului de a conduce autovehicule i-a fost suspendată.


La data de 10 august a.c., ora 00:50, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Poliţia municipiului Câmpia-Turzii, au depistat un bărbat de 24 ani, din Iernut, judeţul Mureş, care conducea autoturismul pe str. 1 Decembrie 1918 din municipiul Câmpia-Turzii, în timp era sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.