Actualitate

BREAKING NEWS: Dan Voiculescu, CONDAMNAT definitiv la 10 ani de închisoare CU EXECUTARE în dosarul ICA

Dan Voiculescu a fost condamnat vineri, 8 august 2014, la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a decis Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă şi irevocabilă.

Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său. Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.


De asemnea, în cazul lui Voiculescu, instanţa a decis și confiscarea următoarelor:

- imobilul de 299.000 mp şi un altul de 220.000 mp pe Strada Gârlei, nr 1B . Aceste sunt terenurile şi construcţiile ICA


- 3.515.756,4 dolari de la Dan Voiculescu reprezentând chiria încasată de la Romtelecom

- clădirea şi terenul de la adresa Bucureşti-Ploieşti nr 25-27, care reprezintă sediul Antena 3


- 2.294.358,2 lei de la Camelia Voiculescu şi 2.294.358,2 lei de la Corina Voiculescu. Acestea reprezintă contravaloarea acţiunilor la ICA.

Ceilalți inculpați în dosar și-au primit și ei sentințele în dosarul ICA:


- Gheorghe Mencinicopschi: 8 ani de închisoare cu executare

Magistraţii de la CAB au majorat astfel pedeapsa de şase ani primită de Mencinicopschi prin decizia din septembrie 2013 a Tribunalului Bucureşti, care a judecat fondul cauzei.


Directorul ICA Gheorghe Mencinicopschi a fost acuzat de complicitate la infracţiunea de stabilire a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a institutului, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

- Corneliu Popa: 8 ani de închisoare cu executare

Corneliu Popa este fostul director general și președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Domeniilor Statului.

- Sorin Pantiş: 7 ani de închisoare cu executare

Magistraţii de la CAB au majorat astfel pedeapsa de şase ani de închisoare dată de Tribunalul Bucureşti în cazul lui Pantiş, în septembrie 2013, la fondul procesului. Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA București, a fost acuzat de complicitate la stabilirea unei valori diminuate a institutului faţă de cea reală şi fals în înscrisuri.

- Jean Cătălin Sandu: 6 ani de închisoare cu executare

Jean-Cătălin Sandu este administrator al S.C. Benefica S.A. București (firmă din grupul Grivco) în perioada 01.01.2002 — 28.01.2005, director al Direcției Juridice din cadrul ADS în perioada octombrie 2001—mai 2005, membru AGA al S.C. I.C.A. SA București în perioada noiembrie 2003, secretar executiv al PC și vicepreședinte al AVAS.

- Nicolae Săvulescu: 6 ani de închisoare cu executare

- Flavius Pop: 5 ani cu executare

- Sin Gheorghe: 4 ani cu suspendare. Una dintre infracţiuni s-a prescris

- Constantin Baciu: 4 ani cu suspendare

- Petre Alexandru: 3 ani cu suspendare

- Marinescu Grigore: 3 ani cu suspendare

Ultimele Stiri
abonare newsletter