Actualitate

Rachete lansate din Fâşia Gaza înspre Israel, după expirarea armistiţiului

Cel puţin cinci rachete au fost lansate vineri din Fâşia Gaza înspre Israel la expirarea unui armistiţiu de trei zile, în timp ce mişcările palestiniene au anunţat că nu îl vor prelungi, a declarat armata israeliană.

Rachete lansate din Fâşia Gaza au vizat teritoriul israelian şi cu câteva ore înainte de expirarea armistiţiului intrat în vigoare marţi, a anunţat armata israeliană. "Deocamdată, două rachete lansate din Gaza au lovit sudul Israelului. Nicio victimă nu a fost semnalată", a anunţat armata într-un SMS trimis către jurnalişti, relatează Agerpres.

"Teroriştii au încălcat încetarea focului", a adăugat armata israeliană pe contul său de Twitter.


Potrivit aceeași surse, ONU a făcut apel, joi, cu câteva ore înainte de expirarea armistiţiului intrat în vigoare marţi, la prelungirea încetării focului între Israel şi Hamas, cu scopul de a le permite palestinienilor din Fâşia Gaza să primească ajutorul umanitar de care au nevoie.

"Încetarea focului de 72 de ore între Israel şi facţiunile palestiniene care a intrat în vigoare la 5 august trebuie să continue", a declarat coordonatorul operaţiunilor umanitare ONU în Fâşia Gaza, James Rawley, citat într-un comunicat.


"Trebuie să sporim rapid gradul intervenţiei noastre (umanitare) pentru a răspunde nevoilor oamenilor din Gaza (...). Dar, pentru aceasta, avem nevoie de prelungirea încetării violenţelor", a subliniat el.

Hamasul a refuzat prelungirea armistiţiului

Armistiţiul de 72 de ore care a pus capăt la patru săptămâni de conflict între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, unde 1.886 de palestinieni au fost ucişi, va expira vineri dimineaţă, la ora locală 08.00 (08.00, ora României).


Mişcarea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a anunţat, vineri, la Cairo că nu va prelungi armistiţiul în enclava palestiniană, în vigoare de trei zile, pentru că Israelul refuză solicitările sale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter