Actualitate

Încep lucrările pentru realizarea centurii de sud a Floreştiului

Primarul comunei Floreşti, Horea Şulea, spune că va lua un credit bancar pentru realizarea centurii ocolitoare pe partea de sud a Floreştiului.

Incep lucrarile pentru realizarea centurii de sud a Florestiului Incep lucrarile pentru realizarea centurii de sud a Florestiului

Comuna Floreşti este o zonă des tranzitată de către şoferi, iar de cele mai multe ori traficul este infernal pe această porţiune de drum. Pentru fluidizarea traficului, şi pentru scurtarea drumului dintre Floreşti şi municipiul Cluj-Napoca, se doreşte construirea unei centuri ocolitoare.

Joi a fost desemnată firma care se va ocupa cu executarea proiectului tehnic. Câştigătoare a fost desemnată firma Luca Way Bucureşti care, în termen de şase luni, va trebui să finalizeze proiectarea tehnică.


La această oră, primăria Floreşti nu dispune de suficiente fonduri pentru a realiza această construcţie, iar în viitorul imediat apropiat se va demara o procedură de achiziţie publică în vederea obţinerii unei finanţări.

Şulea: Vom face un împrumut

Conform primarului comunei Floreşti, la această oră, la capitolul datorii financiare, primăria nu are niciun fel de datorie şi îşi permite realizarea unui împrumut bancar. “Astăzi chiar nu avem de unde să finanţăm din fonduri proprii această lucrare şi clar vom avea nevoie de un împrumut. Probabil această lucrare ar fi trebuit să fie făcută din alţi bani şi nu din fonduri proprii. Din nefericire nimeni nu s-a arătat interesat, mă refer dintre guvernanţi, să susţină această investiţie. Această investiţie nu este una de interes local ci de interes naţional. Probabil odată demarată lucrarea vom găsi şi nişte bunăvoitori care să ne ajute în ceea ce priveşte această investiţie”, a declarat joi, primarul comunei Floreşti, Horea Şulea.


În ceea ce priveşte valoarea totală a investiţiei, se preconizează că construcţia centurii ocolitoare de sud a Floreştiului va costa aproximativ şapte milioane de euro.

Care va fi traseul centurii?

Centura ocolitoare a Floreştiului ar urma să aibă 4,3 kilometri inclusiv cu două berete de legătură spre Metro şi Polus. Traseul va începe pe strada Cetăţii 1 şi, prin spate pe la Metro şi Polus va face joncţiune, complet pe sol, fără viaducte, cu municipiul Cluj-Napoca, în zona adiacentă depoului de tramvaie din Mănăştur, drumul Sfântul Ioan, urmând să existe şapte puncte de legătură cu DN1.


Conform primarului, dacă toate lucrurile o să decurgă normal, în luna noiembrie vor debuta lucrările efective pentru realizarea centurii de sud a comunei Floreşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter