Actualitate

Caniculă în toată țara. Ce ne sfătuiesc medicii

În județul Cluj, la începutul acestei săptămâni se vor înregistra temperaturi ridicate. Meteorologii au anunțat temperaturi de peste 35 de grade Celsius în toată țara.

Caniculă în toată țara. Ce ne sfătuiesc medicii Caniculă în toată țara. Ce ne sfătuiesc medicii

Primăriile vor lua măsuri de precauție, iar farmaciile funcționează ca punct de prim-ajutor. Conform reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, luni, vremea va fi călduroasă în toată țara, iar local aceasta va deveni caniculară. Temperaturile maxime se vor înregistra în jurul valorii de 35 - 36 de grade, izolat chiar și 37 de grade Celsius. “Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii restrânse în cele de deal şi de podiş”, au precizat meteorologii. Temperaturile ridicate se vor menține și miercuri, 5 august. În sud-estul țării, canicula, temperaturile ridicate și disconfortul termic își vor face simțită prezența.

În perioadele cu temperaturi ridicate, Primăria Cluj-Napoca va monta, în oraș, corturi cu apă potabilă. De asemenea, la fel ca în fiecare an, farmaciile vor funcționa ca puncte de prim – ajutor.


Medicii recomandă persoanelor vârstnice, copiilor și bolnavilor cu afecțiuni cronice, în special cardiace și respiratorii să evite deplasările și locurile aglomerate între orele 09.00 – 19.00, pe perioada caniculară. De asemenea, trebuie consumate multe lichide, 2-4 litri pe zi, și trebuie redus consumul de cafea și băuturi alcoolice pentru a se evita deshidratarea. În același timp, trebuie evitate alimentele bogate în grăsimi, în special cele animale.

Roxana MIRON, studentă Jurnalism, FSPAC - UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter