Actualitate

AMENDĂ de 30.000 de lei! DJ sancţionat pentru că nu deţinea drepturi de autor

Un bărbat care difuza muzică la diverse evenimente şi petreceri a fost sancţionat de poliţiştii clujeni cu amendă de 30.000 lei, în urma constatării unor încălcări ale drepturilor de autor şi ale celor conexe.

Poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J Cluj au verificat modul în care un bărbat comunica public, la diverse evenimente, opere purtătoare de drepturi de autor şi drepturi conexe (muzică), în scop ambiental. S-a constatat, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, faptul că bărbatul din Cluj-Napoca ar fi difuzat muzică la diferite petreceri şi evenimente, fără autorizarea sau consimţământul titularilor drepturilor recunoscute, respectiv fără licenţă neexclusivă eliberată de organele abilitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj. Bărbatul a primit o amendă de 30.000 de lei.

Poliţiştii clujeni au desfăşurat controale pentru prevenirea şi depistarea activităţilor comerciale ilicite, a infracţiunilor de evaziune fiscală, precum şi pe cele privind respectarea drepturilor de autor şi ale celor conexe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter