Actualitate

Strada Mehedinți, aglomerată non-stop. Ce soluție a găsit Primăria

Găsirea unui loc de parcare pe strada Mehedinți este o problemă chiar și în perioada verii, când orașul este mai puțin aglomerat.

Pe strada Mehedinți, mașinile stau aliniate una dupa alta cât vezi cu ochii, atât pe trotuar cât și pe carosabil, chiar dacă ne aflăm în perioada în care oamenii sunt plecați în vacanțe, iar orașul este mai aerisit. Pe tot parcursul zilei, indiferent de oră, strada Mehedinți este în permanență ocupată de mașini.

Cu toate că și în această perioadă, se circulă greu și mașinile sunt parcate peste tot, în comparație cu restul anului, strada este mult mai liberă decât în restul anului. „Acum studenții sunt plecați, multă lume e în concediu”, spun doi pensionari. „Strada a fost reasfaltată recent, dar aglomerația a rămas. Mai vin și cu viteză din curbă, au fost cazuri în care au dat peste oameni aflați pe trecere (n.r. din dreapta blocului D5, nr. 54-56). Am cerut Primăriei să pună limitatoare de viteză, dar au spus că nu se poate din cauza transportului în comun”, adaugă cei doi pensionari.


Și taximetriștii confirmă că strada e mai aerisită vara. „Dacă au plecat studenții, e gata. Și acum se mai aglomerează câteodată, dar nu ca și atunci când sunt studenții în oraș” mărturisește Sebi, taximetrist în vârstă de 24 de ani.

Șoferii blochează intrarea în blocuri

Oamenii sunt deranjați și de faptul că mașinile blochează intrarea în blocuri. Un locatar s-a plâns conducerii Primăriei pe un site specializat, iar răspunsul reprezentanților autorităților locale a fost alocarea unei parcări în fața blocului și îngustarea străzii. Oamenii nu au fost mulțumiți însă. „Consider că nu acesta este ajutorul. Dorim desființarea acestui loc de parcare pentru că nu pentru acest lucru s-a renunțat la jumătate de metru din spațiul verde sau alocarea acestuia salvării”, a scris un clujean pe site-ul respectiv.


Aglomerația, rezolvată doar pe termen lung

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au subliniat că problema aglomerației permanente de pe Mehedinți nu poate fi rezolvată în acest moment. În opinia acestora, construirea parkingului de pe Mehedinți-Negoiu și reconfigurarea locurilor de parcare va decongestiona traficul. “Deocamdată nu avem ce face, până nu se termină de construit parking-ul”, a precizat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanții autorităților locale consideră că amendarea celor care parchează neregulamentar nu este soluția cea mai potrivită. „Nu putem merge să îi amendăm pe toți oamenii care parchează cum nu trebuie, atâta timp cât nu sunt destule locuri de parcare. După reconfigurarea locurilor de parcare din ultimele luni s-a ajuns la un număr de peste 500 de locuri. Așteptăm să fie terminat parking-ul de la intersecția cu Negoiu. După ce vom face recepția la parking, atunci vor fi organizate controale periodice și vom începe cu amenzile”, a spus Oana Buzatu.


În prezent se lucrează la parkingul de pe Mehedinți-Negoiu, dar lucrările se desfășoară lent din cauză că firma care realizează construcția se află în insolvență.

Valentin ȘTEFAN, student Jurnalism, FSPAC – UBB, anul II

Ultimele Stiri
abonare newsletter