Actualitate

Treisprezece civili, inclusiv doi copii, ucişi în tiruri cu rachete Grad în Ucraina

Treisprezece civili, inclusiv doi copii, au fost ucişi duminică la Gorlivka, unul dintre bastioanele separatiste proruse, un oraş situat la aproximativ 45 de kilometri de Doneţk, unde au fost semnalate tiruri cu lansatoare de rachete multiple de tip Grad asupra unor cartiere locuite.

"Potrivit primelor informaţii, 13 persoane au fost ucise, inclusiv un copil în vârstă de un an şi unul în vârstă de cinci ani", a anunţat administraţia regională într-un comunicat, scrie mediafax.ro

"Activitatea serviciilor de urgenţă este perturbată de tiruri regulate", potrivit aceleiaşi surse.


Un purtător de cuvânt militar ucrainean a anunţat anterior că aveau loc tiruri cu lansatoare de rachete de tip Grad asupra unor cartiere locuite de la Gorlivla, atribuindu-le rebelilor proruşi.

"Eram la piaţă, când oameni din DNR ("republica populară" de la Doneţk) ne-au spus că vor avea loc tiruri importante şi că este necesar să plecăm", a declarat telefonic pentru AFP Liudmila, o locuitoare de la Gorlivka.


Aproximativ "20 de minute mai târziu au început tirurile. Primul a venit din interiorul oraşului, iar după aceea veneau din toate părţile. Nu mai înţelegem nimic", a continuat ea.

"În parc, am văzut un bărbat, o femeie şi un copil zăcând pe jos, morţi mi-am dat seama. În apropiere de gară, un magazin a fost distrus, staţia de autobuz ardea, iar oameni morţi zăceau în jur", a declarat ea.


Anterior, Consiliul ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare a anunţat că forţele ucrainene au "distrus mai multe baraje" ale insurgenţilor şi că acestea se aflau în apropiere de Gorlivka, un oraş cu 258.000 de locuitori, considerat fieful liderului rebel Igor Bezler.

Preluarea controlului asupra oraşului Gorlivka este prezentată de către militari ca o etapă crucială în avansarrea către Doneţk, capitala regiunii şi un bastion separatist.

Ultimele Stiri
abonare newsletter