monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Armata israeliană reia operaţiunile militare în Fâşia Gaza. Peste 1.000 de palestinieni, majoritatea civili, au murit în conflict

Armata israeliană a anunţat duminică dimineaţa încetarea armistiţiului umanitar şi reluarea operaţiunilor militare în Fâşia Gaza, ca răspuns la "tiruri constante de rachete efectuate de către Hamas".

"În urma tirurilor continue de rachete efectuate de către Hamas pe timpul armistiţiului umanitar (...), armata îşi va relua imediat activitatea în Fâşia Gaza, în aer, pe mare şi la sol", se arată într-un comunicat, scrie mediafax.ro

Răspunzând în mod favorabil unei solicitări ONU, Cabinetul israelian de Securitate a acceptat sâmbătă seara să prelungească până duminică, la miezul nopţii, armistiţiul care a oferit un scurt răgaz populaţiei din Fâşia Gaza.


Însă Hamas a respins această prelungire a armistiţiului şi a reluat, sâmbătă seara, tirurile de rachete către teritoriul israelian. Aproximativ 25 de rachete au vizat între timp Israelul, potrivit armatei, care afirmă că le-a răspuns cu "tiruri de artilerie localizate".

Potrivit unui ultim bilanţ prezentat de salvatori locali, conflictul, care a intrat duminică în a 20-a zi, a provocat moartea a 1.049 de palestinieni, marea majoritate civili. Alţi aproximativ 6.000 au fost răniţi.


De partea israeliană, 43 de militari au fost ucişi, dar şi doi civili şi un muncitor thailandez.

Etichete: fasia gaza hamas israel