monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Meniul complet pentru o arestare: a furat o maşină şi a condus fără permis beat criţă

Seara se va încheia în arestul poliţiei pentru un bărbat de 37 de ani din judeţul Timiş. Acesta a fost prins de poliţişti la scurt timp după ce a furat o maşină. Oamenii legii au mai descoperit că bărbatul avea o alcoolemie de 1,28 mg/alcool pur în aerul expirat şi nu avea permis de conducere.

Sâmbătă, în jurul orei 14.00, un bărbat din municipiul Cluj-Napoca a apelat numărul de urgență 112 și a sesizat la Dispeceratul Poliţie faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras autoturismul care era parcat în fața locuinței sale.

Conform reprezentanţilor IPJ Cluj, "la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a fost dispusă căutarea autovehiculului, iar în urma activităţilor specifice, în jurul orei 16:20, a fost semnalată prezenţa acestuia pe  DJ 161H, pe raza comunei Suatu, judeţul Cluj".


Poliţiştii au depistat un bărbat care a încercat să se sustragă urmăririi, acesta fiind prins şi identificat într-un local din localitate.

"Bărbatul de 37 ani, din judeţul Timiş, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de  1,28 mg/l alcool pur în aerul respirat. De asemenea, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere", au mai transmis reprezentanţii IPJ Cluj.


Cercetările continuă faţă de bărbatul de 37 ani, care este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Sub coordonarea unităţii de parchet competente, poliţiştii vor realiza demersurile legale pentru reţinerea bărbatului pentru 24 ore.