Actualitate

Tăierile ilegale de arbori continuă în judeţul Cluj FOTO

Poliţiştii clujeni au ridicat în vederea confiscării circa 40 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 5.000 de lei, în urma unor acţiuni derulate pentru prevenirea şi depistarea infracţiunilor silvice, pe raza localităţilor Gilău şi Poieni.

La data de 23 iulie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunală Gilău au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea, depistarea şi sancţionarea faptelor ilicite, comise în domeniul silvic.

“În acest context, poliţişti au depistat în trafic, pe DJ107P, un bărbat de 47 de ani, din judeţul Harghita, care transporta cu o autoutilitară aproximativ 27 de metri cubi de material lemnos. Conducătorul auto, în momentul controlului, nu a putut să prezinte documente de de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, transmit reprezentanţii IPJ Cluj.


Cei aproximativ 27 de metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 4.000 lei, au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi Ocolul Silvic Someşu Rece.

Totodată, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au depistat aproximativ 20 de metri steri (circa 13 metri cubi) de material lemnos, abandonaţi pe raza localităţii Valea Drăganului.


“În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea provenienţei celor 20 de metri steri şi luarea măsurilor legale care se impun”, au mai precizat aceştia.

abonare newsletter