Actualitate

Peste o tonă de legume și fructe, confiscate de poliţiştii clujeni

Roşii, cartofi, ardei, prune, zmeură, nectarine, în total 700 de kilograme de fructe și legume au fost confiscate de către polițiștii clujeni în urma unui control în trafic.

sursa foto: stirileprotv.ro sursa foto: stirileprotv.ro

Poliţişti din cadrul I.P.J. Cluj- Secţia 7 Poliţie au efectuat controale pe străzile Traian Vuia şi Calea Dezmirului, pentru prevenirea şi combaterea transportului şi a comerţului ilicit de mărfuri, premisă a unor infracţiuni mai grave, precum evaziunea fiscală.

"În jurul orei 06:45, pe Calea Dezmirului, din municipiul Cluj- Napoca, a fost oprit în trafic un autovehicul cu care se transportau produse agro-alimentare. Conducătorul auto, un bărbat de 29 de ani, din municipiul Gherla, nu a putut să prezinte, în momentul controlului, documente justificative pe marfa transportată", au declarat polițiștii din cadrul IPJ Cluj.


Marfa a fost confiscată și predată unei unități de profil. "Marfa transportată, aproximativ 700 kg de legume şi fructe (roşii, cartofi, ardei, prune, zmeură, nectarine), a fost confiscată şi predată unei unităţi de profil pentru valorificare", au mai declarat aceștia.

Tot cu aceeaşi ocazie, un alt şofer care transporta produse-agroalimentare a fost oprit pe strada Traian Vuia.


În momentul controlului, conducătorul auto, un bărbat de 29 de ani, din comuna Căpuşu Mare, nu a putut să prezinte documente de provenienţă, aferente produselor transportate.

Acestuia i s-a aplicat o sanţiune contravenţională conform prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.


Cele peste 500 de kilograme de legume şi fructe (conopidă, roşii, varză, caise, prune, piersici, banane etc.), au fost confiscate şi predate unei unităţi de profil pentru valorificare.

Articol scris de Ana Racheleanu, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

abonare newsletter