Actualitate

DOI STUDENȚI de la UMF Cluj AU MURIT în accidentul aviatic din estul Ucrainei

Doi studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, un băiat cu cetăţenie româno-canadiană și o fată cu cetățenie germană, se aflau în avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines care s-a prăbușit joi seara în estul Ucrainei.

Decanul facultății de Medicină, doamna profesor dr. Anca Buzoianu, a declarat pentru Monitorul de Cluj că în avionul prăbușit în Ucraina se aflau de fapt doi studenți ai instituției pe care o conduce, ambii în anul doi la Medicină Generală, secția engleză. Este vorba despre un student cu cetăţenie româno-canadiană și o colegă de-a acestuia cu cetățenie germană. Cei doi mergeau la mergeau la Melbourne, în Australia, la Conferinţa Mondială ADIS 2014, pe tema SIDA, împreună cu aproximativ 100 de specialişti în domeniu.

„În tragicul accident de avion petrecut în Ucraina și-au priedut viața doi studenți ai facultății noastre: un student cu cetăţenie româno-canadiană și o colegă de-a acestuia cu cetățenie germană. Ei erau studeți în anul doi, la linia engleză și se aflau în avion pentru că mergeau la o conferință medicală internațională. Acestea sunt toate informațiile pe care vi le pot oferii deoarece familia tânărului de orignie română și-a expimat dorința de a nu dezvălui informații despre ei. Ceea ce mai doresc să adaug este faptul că întrega comunitate acadamică este îndoliată, regretă această întâmplare și va oferi tot sprijinul familiilor celor doi studenți”, a decarat pentru Monitorul de Cluj doamna profesor dr. Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF Cluj.


De asemena, decanul facultății de Medicină a declarat pentru Digi 24 că pe unul dintre studenții aflați în avionul care s-a părbuțit în estul Ucrainei l-a cunoscut personal și că era un elev foarte bun.

Facultatea a arborat deja un steag negru de doliu, în semn de respect pentru cei doi tineri, iar colegii lor vor pregăti o acțiune prin care vor să aducă un omagiu acestora.


Cetățeanul român care se afla în avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care a dispărut de pe radare în estul Ucrainei și s-a prăbuşit în apropierea oraşului Ciahtarsk, în regiunea separatistă Doneţk avea dublă cetățenie româno-canadiană însă nu locuia în România.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că - urmare a verificărilor care continuă în vederea stabilirii identităţii tuturor pasagerilor - i-au fost furnizate noi informaţii potrivit cărora pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română”, a tarnsmis MAE într-un comunicat de presă.


Conform sursei citate, familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia. De asemenea, „familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale”.

Avionul Boeing 777 decolase de la Amsterdam (Olanda) şi urma să ajungă la Kuala Lumpur (Malaysia). Aparatul de zbor s-a prăbuşit în estul Ucrainei, într-o zonă în care mai multe aeronave au fost atacate de către insurgenţi proruşi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter