Actualitate

Magie, şah, concerte rock şi discotecă la Zilele comunei Baciu

Un concurs de tenis de masă, o paradă de modă și concerte de muzică ușoară sunt doar câteva dintre evenimentele care îi vor strânge pe locuitorii comunei clujene Baciu în weekendul acesta.

Clujenii din Baciu își sărbătoresc micuța localitate timp de două zile. Evenimentul se numește „Zilele Comunei Baciu - o sărbătoare în metropola clujeană” și se află la a doua ediție.

Ziua activități pentru copii, noaptea discotecă

Oficialii comunei Baciu deschid ziua de sâmbătă cu concursuri de șah și tenis de masă pentru copii. Competițiile sportive vor începe de la ora 10:00, în școala comunei, care a fost recondiționată recent.


De la 17:15 reprezentanții comunei deschid oficial Zilele Baciu. Ziua va continua cu spectacole de magie, susținute de artistul Belloni și cu o paradă de modă. Spre seară, vor începe concertele. Printre trupele și artiștii care vor apărea pe scena din comuna Baciu se numără Mike Zetter, Marina, Icar, Annya și trupa IRIS. Sfârșitul concertelor va fi marcat cu focuri de artificii. Tinerii se pot distra până la 02:30 la discoteca în aer liber.

Duminică: muzică populară vs rock clasic

Duminică, în prima parte a zilei, iubitorii muzicii populare se pot bucura de spectacole susținute de ansamblurile folclorice „Tradiții Someșene”, „Cununa Someșană”, „Poenița”, „Ardealul” și de interpreții Adrian Socaciu, Carmen Ioana Șerban, Mihaela Grindean, Sergiu Sotelecan, Frații Zegrean, Diana Gribincea și Raluca Dargău.


Zilele comunei Baciu se vor închide în forță cu două concerte de rock clasic: trupa Nagy Feró és a Beatrice (Ungaria) și Compact (România).

Comuna Baciu, spațiul multiculturalității

Evenimentul este organizat de Primăria Comunei Baciu și este susținut financiar de cinci sponsori principali. Primarului comunei a declarat că activitățile din cadrul Zilelor Baciu sunt dedicate tuturor localnicilor Baciu, indiferent de etnie. „Am încercat pentru această a doua ediție a Zilelor Comunei Baciu să ne pliem pe gustul locuitorilor comunei noastre și să le oferim tuturor buna dispoziție. Avem muzică ușoară diversă, în româna și maghiară, întocmai așa cum este și comuna noastră multiculturală, dar cu armonie și bună înțelegere. Vom încerca să prezentăm celor care ne vor vizita în aceste zile câteva dintre tradițiile noastre autentice și specificul comunei Baciu”, a conclus primarul comunei Baciu, Ioan Florin Mureșan.


(Cristina UNGUREAN, masterand Jurnalism FSPAC-UBB, anul I)

Ultimele Stiri
abonare newsletter