Actualitate

Marinarii români din Canada au primit alimente

Marinarii români de pe o navă comercială, staţionată într-un port canadian, aflaţi într-un conflict de muncă cu armatorul au primit provizii alimentare şi nu doresc să părăsească vasul până nu se rezolvă litigiul cu angajatorul, a precizat MAE.

Potrivit sursei citate, Consulatul General al României la Toronto cunoaşte cazul celor 19 marinari români despre care presa canadiană a scris că sunt în grevă din cauza salariilor neplătite.

Din informaţiile obţinute de Consulatul de la Toronto, marinarii se află, din 8 iunie, pe o navă comercială, în portul Oshawa, în provincia canadiană Ontario.


MAE informează că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că echipajul se află într-o stare bună de sănătate şi nu intenţionează să părăsească nava până la soluţionarea conflictului de muncă cu angajatorul, relatează Mediafax.

De asemenea, cu sprijinul acordat de parohia ortodoxă locală, marinarii români au primit provizii alimentare.


Reprezentanţii oficiului consular român au întreprins demersurile necesare atât pe lângă Autoritatea Portului Oshawa, cât şi pe lângă armator, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare care să conducă la soluţionarea cât mai rapidă a litigiului de muncă, precizează Ministerul de Externe.

Optsprezece marinari români şi căpitanul lor rus au rămas fără mâncare şi apă potabilă, de două săptămâni, la bordul navei lor ajunse în portul Oshawa, în provincia canadiană Ontario, şi sunt în grevă din cauza salariilor neplătite.

abonare newsletter