Actualitate

Peste 800 de candidaţi s-au înscris la UBB Cluj în prima zi

Peste 840 de candidaţi şi-au depus, luni, 14 iulie 2014, în prima zi de înscriere, dosarele de admitere la Universitatea Babeş-Bolyai. Cifra este cu aproape 100 mai mare decât cea înregistrată anul trecut, în prima zi a înscrierilor la admitere (748).

Cele mai multe dosare depuse la liniile de studii la zi au fost înregistrate la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 129 de dosare depuse pentru ocuparea celor 343 de locuri scoase la concurs, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – 126 de dosare depuse pentru cele 639 de locuri scoase la concurs,  respectiv la Facultatea de Geografie – 100 de dosare depuse pentru cele 410 locuri existente.

Înscrierile la facultăţile de Matematică şi Informatică, respectiv Chimie şi Inginerie Chimică au început marţi, 15 iulie 2014. Perioada de înscrieri la cele 21 de facultăţi ale Universităţii Babeş-Bolyai este 14-20 iulie 2014, urmând ca rezultatele finale ale procesului de admitere să fie afişate până în data de 31 iulie 2014. 


Universitatea Babeş-Bolyai scoate la concurs, pentru anul universitar 2014-2015, un număr de 4.840 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și 2.500 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

La nivel master sunt scoase la concurs 3.500 locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă și aproximativ 1.000 de locuri pentru învățământ cu frecvență redusă.


UBB propune pentru anul universitar 2014-2015 și cinci specializări noi la nivel licență: Informatică - linia de studiu germană; Informatică economică - linia de studiu maghiară; Marketing la Sf. Gheorghe - linia de studiu română; Știința mediului la Sf. Gheorghe - linia de studiu maghiară; Administrarea afacerilor în servicii de ospitalitate -  predare în limba engleză. De asemenea, UBB propune opt programe noi de master.

Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB. Pentru mai multe detalii puteţi accesa link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/ .


Pentru admiterea în anul universitar 2014-2015 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile din cadrul UBB vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită.

Ultimele Stiri
abonare newsletter