Actualitate

Grecia, cea mai căutată destinație turistică cu plecări din Ardeal

În plin sezon estival, clujenii încă mai caută destinția perfectă pentru concediul din acest an. Agențiile de turism sunt foarte solicitate în această perioadă.

Grecia se dovedește a fi alegerea perfectă atât pentru cei cu un buget mai mare, cât și pentru cei care își permit deplasarea doar cu autocarul. Potrivit datelor oferite de reprezentanții agențiilor de turism din Cluj-Napoca, Insulele Corfu, Creta, Rodos și Skiathos sunt cele mai căutate pentru plecările cu avionul din municipiu. Prețurile vacanțelor cu avionul încep de la 350 euro de persoană. Pentru cei care nu își permit deplasarea în Grecia cu avionul, insulele Thassos, Halkidiki și Riviera Olimpului dispun de plecări cu autocarul din Cluj-Napoca. Prețurile acestora încep de la 200 de euro/persoană.

De ce este Grecia destinația preferată

Reprezentanții agențiilor de turism spun că turiștii clujeni aleg Grecia atât pentru plajele sale, cât și pentru istoria locului. Mulți doresc să și viziteze, nu doar să stea la soare. Palatul Achillion, peștera Mourtos, locul unde s-a ascuns flota grecească în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, sau golful Lagunei Albastre, sunt doar câteva din atracțiile turistice pe care insula Corfu le pune la dispoziția turiștilor. În insula Creta, Palatul din Knossos, cel mai mare palat minoic, este în topul punctelor turistice, dar și Grota Diktiana  sau Cheile Samariei (cel mai lung defileu din Europa) sunt la fel de căutate de turiști.


Pe insula Riviera Olimpului clujenii nu vor rata o vizită la Meteora, loc de rugăciune situat „între cer și pământ”, la refugiul Stavros, sau o explorare a Atenei.

Unde merg în vacanță familiile cu copii

Antalya și Bulgaria au fost preferate în acest an de familli cu copii. Spre Turcia plecările se fac cu avionul, iar spre Bulgaria cu autocarul. Ofertele all inclusive din aceste destinații au fost la mare căutare.


Clujenii au evitat deplasarea în București sau Budapesta pentru a lua avionul spre destinația dorită, chiar dacă aceste oferte aveau un preț mai mic. Agențiile de turism susțin că majoritatea clujenilor și-au ales destinația în funcție de posibilitățile de deplasare și au insistat ca punctul de plecare să fie Clujul.

(Roxana Miron - studentă Jurnalism, FSPAC - UBB, anul II)

abonare newsletter