Actualitate

Doi clujeni au făcut o piesă rap pentru Liviu Andrei, scriitorul care a jignit Clujul: Hai în centru să-l vezi pe Iancu cum îţi dă m***

Doi tineri clujeni Paul Raţiu şi Alex Rusu au făcut o piesă rap ca răspuns la jignirile aduse de scriitorul din Caracal Liviu Andrei care a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare plină de ură la adresa Transilvaniei şi Clujului. În scrisoare, Liviu Andrei le doreşte ardelenilor să moară în saivane, violaţi de batali.

“Ştim că a trecut ceva timp de la evenimentul neplăcut cu rădăcinile adânc înfipte în inima plină de ură a unui tânăr scriitor din Caracal, transpus într-o scrisoare adresată întregului Ardeal şi Clujului implicit. N-am vrut totuşi să trecem cu vederea acest incident, aşa că am decis de comun acord să ne coborâm la nivelul său şi să îi formulăm un răspuns pe măsură în termeni muzicali. Nu ne asumăm drepturi de autor asupra melodiei ce serveşte drept instrumental. Drepturile de autor ale beat-ului aparţin în totalitate CreativeMonkeyz”, spun cei doi într-un text care apare ataşat lângă melodie.

O parte din versurile piesei, care a fost uploadată ieri pe o platformă de videosharing, sună în felul următor:


“Aici e capitala tineretului, tu cine eşti, un prost ce a scris urât de noi în textul lui, un anonim de care nu ştie nici mama lui (...) biet necunoscut ce se pretinde scriitor, un artist nereuşit şi trist, fără viitor, hai în centru să-l vezi pe Iancu (n.red Avram Iancu) pe statuie cum stă pregătit să-i dea la Liviu m*** (...) şi să ştii că am căutat Caracal pe Wikipedia şi m-am scărpinat în cap, crescut în Caracal şi-ţi baţi joc de Cluj, cum , nu-ţi văd oraşul pe hartă nici dacă dau zoom”.

În scrisoarea publicată pe Facebook, scriitorul Liviu Andrei scrie că s-a săturat de Transilvania despre care spune că ar vrea să o mănânce dracii şi demonii. Iată conţinutul integral al scrisorii:


“Vreau ca România să devină principat! Nu mai vreau Transilvania asta jegoasă la mine-n țară! Nu mai vreau țiganii lu’ șasăcai, bozgorimea clujeană hrănită din ieslea magazinului Sora, ardelencele urâte, bărbătoase la chip și curve-n copite și oamenii ăia ba uriași și molâi, ba salcoți la Emil Boc, de nu știe nici dreacu ce rasă sunt! Numai rău ne-a adus Transilvania asta! Ducă-se, mânca-o-ar dracii și toți demonii lui Sabin Gherman, că până ș-ala și-a făcut școala securistă la Craiova! S-o ia ungurii și le dăm și Oltenia țigănească, că doar nu-i lăsăm fără grâu! Nu mai vreau să ne hrăniți cu produsele voastre ungurești! Nu mai vreau UDMR la mine-n Principat! Duceți-vă la mare la Balaton, no hai! Transilvania are literatură proastă, scriitori de cazan din căscaturi de castel, pișat de rastel de baroni și grofoi cu scrot de tablă! Eu nu mă simt bine acolo! Nu e România! Să muriți în saivane violați de batali! Transilvănenii ne-au scris toate manuelele alternative de până acum. De la Cluj, Sibiu și Brașov s-a început modificarea istoriei și inversarea valorilor... Îmi bag p…-n Ardeal și-n istoria voastră ungurească, masonică și de altă sorginte ghiavolească! Nu vă mai vreau! Îmi e scârbă! Să vă luați Harghita și Covasna și să vi le băgați în c…! Viză, tată! Luați-vă munții scârboși că oricum vă iau ungurii pădurile și resursele! Nu mai vreau Calul Troian la mine-n țară! Să actualizăm Trianonul ca să putem respira și noi că ne-ați călcat pe cap! Vreți ungurieni? Luați-vă și alipiți-vă de ei! Oricum, toate râurile din Ardeal se varsă-n Tisza... Reflectați la asta! ROG RECENSĂMÂNT !!!!!”.

abonare newsletter