Actualitate

Haosul de pe Maramureşului: crapă casele şi asfaltul din cauza traficului greu

Devierea traficului de pe Oaşului pe Maramureşului ca urmare a demarării lucrărilor de refacere a podului Nadăş nu aduce doar ambuteiaje şi haos în trafic.

De marţi, pe strada Maramureşului circulă non-stop maşini de tonaj mare din cauza devierii traficului de pe Oaşului. Situaţia este valabilă până la încheierea lucrărilor de refacere de la zero a podului Nadăş de pe strada Oaşului. În fiecare zi, este o aglomeraţie infernală, au loc frecvent ambuteiaje, situaţia cea mai dezastruoasă fiind pe străduţele mici din jurul Pieţei Karl Liebknecht pe unde circulă, de asemenea, TIR-uri şi alte autivehicule mari.

Pe lângă aglomeraţia şi haosul din trafic, clujenii care locuiesc pe strada Maramureşului se plângă că li se crapă casele din cauza maşinilor de mare tonaj care trec zilnic prin zonă. În plus, nici asfaltul de pe Maramureşului nu arată foarte bine după devierea traficului. Din acest motiv clujenii au început deja să asalteze Primăria cu sesizări şi reclamaţii privind aceste probleme şi cer despăgubiri pentru stricăciunile la case. “Doresc să fac o sesizare legată de faptul de câteva zile trec foarte multe camioane, TIR-uri şi alte utilaje cu greutate agabaritică pe strada Maramureşului, fără a vedea vreun echipaj de poliţie care să ia măsuri în acest sens. Vreau să menţionez că datorită acestor giganţi care trec pe strada Maramureşului au început să-mi apară crăpături în pereţii casei”, scrie un clujean pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa primarului Emil Boc. Omul se întreabă cine îl va despăgubi.


Strada s-a crăpat de la greutatea TIR-urilor

Oamenii de pe Maramureşului se plâng şi de faptul că s-a crăpat asfaltul de pe carosabil în cele trei zile de când a fost deviat tot traficul pe strada lor. “Nu înţeleg deloc raţionamentul prin care aţi deviat tot traficul greu pe strada Maramureşului, fără o pregătire prealabilă a acestei străzi. Strada e crăpată toată dintr-un capăt în celălalt, ca să nu mai pomenin de gurile de canal”, scrie un clujean pe un site pentru sesizări şi reclamaţii pentru conducerea Primăriei. El face referire la şi la o lucrare de la o gură de canal de la numerele 32,34,35,37 care face ca toate casele din jur să tremure la orice maşină de tonaj mare. “Canalul e înclinat, chiar dacă s-a pus asfalt nou pe lângă el, astfel încât orice maşină de tonaj ne face casele să vibreze. La două-trei case de canal tot se simte”, mai spune clujeanul.

Lucrările de reabilitare a podului fac parte din proiectul privind reabilitarea tramei stradale de acces la zona industrială, în cadrul căruia mai sunt cuprinse şi podurile peste Valea Chintăului, canalul Morii şi cel de pe strada Horea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter