Actualitate

Fostul comisar şef al Gărzii Financiare Cluj, Viorel Ogrean, a fost înmormântat FOTO

Viorel Ogrean, fost şef al Gărzii Financiare Cluj a fost înmormânat miercuri în Cimitirul din Mănăştur. Acesta a decedat duminică, 6 iulie, la vârsta de 67 de ani după o lungă suferinţă. Zeci de persoane, familia, prieteni, vecini, foşti colegi de serviciu, l-au condus astăzi pe ultimul drum.

La înmormântare a fost prezent şi Mihai Costin, şeful Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Cluj.

Viorel Ogrean s-a născut în localitatea Căpuşu din judeţul Mureş. În anul 1979 a fost admis student al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Cluj-Napoca. După 10 ani de experienţă în domeniu, în cursul anului 1992 a fost admis în rândurile nou înfiinţatei Gărzi Financiare Mureş, iar în 1996 în urma unui examen pe o funcţie vacantă a fost numit comisar şef al Gărzii Financiare Cluj, până în 2011 când s-a pensionat.


“S-a remarcat încă din copilărie prin spritul de lider de care dădea dovadă, fapt care i-a atras în prima parte a tinereţii antipatia regimului comunist care a ostracizat un posibil lider anticomunist şi a pus amprenta, dar nu definitiv, asupra vieţii acestui rebel român născut şi renăscut. Dl. Viorel, Nea Vio sau tata Vio, pentru că aşa îi spuneau cei mai mulţi, a fost un om cald, vesel şi plin de viaţă, prietenii şi vecinii amintindu-şi cu plăcere de serile în care cântau împreună la un pahar de vin, o doină românească sau un cântec patriotic, pe care le iubea cu desăvârşire”, povesteşte familia.

Colegii şi subalternii şi-l amintesc ca pe un om sigur pe el, cu o ţinută impecabilă. Cei mai mulţi dintre subalterni îşi amintesc cum le spunea mereu: ”să aveţi sufletul la voi, dar totuşi să nu fiţi păcăliţi” şi “cine vorbeşte seamănă, iar cine ascultă culege”. 


Echipa de Comisari ai Gărzii Financiare pe care a construit-o a avut rezultate remarcabile, motiv pentru care a fost trimis să lucreze ca şi comisar şef atât la Arad, cât şi la Sălaj. Reamintim faptul că cea mai mare evaziune fiscală înregistrată în judeţul Cluj a fost în 1997 şi s-a ridicat la patru miliarde de lei, pe vremea când comisarul şef al Gărzii Financiare Cluj era Viorel Ogrean.

În anul 2011 şi-a încheiat activitatea, s-a pensionat, dar greutăţile vieţii şi-au pus amprenta asupra sănătăţii.

abonare newsletter