Actualitate

Dan Voiculescu în instanță: Nu sunt probe care să mă incrimineze

Dan Voiculescu a fost audiat luni, timp de aproximativ două ore, la Curtea de Apel București, el susținând în instanță că nu sunt probe directe sau indirecte care să îl incrimineze în dosarul ICA. Fondatorul Partidului Conservator a declarat în fața instanței că procurorul de caz de la DNA a intimidat martorii în timpul anchetei.

"Declar că în acest dosar nu sunt niciun fel de probe materiale directe sau indirecte care să mă incrimineze. Declar că procurorul de caz intimida martorii și le spunea că Voiculescu trebuie găsit vinovat. S-a stabilit un prejudiciu fals de 60 de milioane euro. Din materialul de urmărire penală au dispărut 40 de volume. Una din infracțiunile de care sunt acuzat nu are nicio legătură cu mine. Toate activitățile mele au fost transparente", și-a început declarația Dan Voiculescu, conform Agerpres.

Voiculescu: „Am fost acuzat de două infracţiuni”

Dan Voiculescu  a mai declarat, luni, în fața instanței de la Curtea de Apel București (CAB), că ştie ce învinuiri îi sunt aduse în dosarul ICA, dar nu le recunoaşte, susţinând că procurorul de caz a intimidat martorii, că s-a stabilit un prejudiciu fals şi că au dispărut 40 dintre volumele de material probatoriu.


El a depus în instanță un memoriu, care conține și o definiție a infracțiunii de spălare de bani, dată chiar de președintele completului din dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan și a cerut să fie judecat și pentru infracțiunea de folosire a influenței de către o persoană cu funcție de conducere într-un partid, pentru care Tribunalul București a decis că faptele s-au prescris.

"Am fost acuzat de două infracţiuni. Eu am cerut să fiu judecat pentru ambele. În sentinţa de la Tribunalul Bucureşti se vorbeşte doar despre o acuzaţie, spălarea de bani. Se merge pe ideea că s-a prescris . Eu vreau să se stabilească dacă sunt vinovat sau nu. E dreptul meu să cer asta", a mai arătat Voiculescu, relatează Mediafax.


A venit la ICA cu un capital de 7-8 milioane euro

În timpul audierii, judecătoarea Camelia Bogdan i-a cerut lui Voiculescu să detalieze modul în care a ajuns să aibă legătură cu stitutul de Chimie Alimentară (ICA).

"Imediat după 1990, eu am făcut o analiză a sectoarelor economiei românești care nu erau acoperite de cerere. Printre priorități era presa. Setea de informații, după o perioadă lungă de cenzură, era foarte mare. Al doilea domeniu era cel al cercetării", a spus Voiculescu, subliniind că astfel a înființat trustul de presă Intact și s-a asociat cu Institutul de Chimie Alimentară (ICA).


Voiculescu a explicat că la ICA el a venit cu infuzia de capital, aproximativ 7-8 milioane euro până în prezent, iar institutul a venit cu capitalul fix, terenuri și clădiri.

Voiculescu despre Grivco și Impact: „Am donat totul fiicelor mele”

Întrebat de judecătoarea Camelia Bogdan cine "controla" Grivco sau trustul Intact, Dan Voiculescu a precizat că el nu a fost nici director și nici administrator în aceste companii.


"În anul 2000, am avut un mare necaz, mi-a murit soția. După o perioadă în care am fost dărâmat și am fost scos din circuit, în 2004 am revenit și am intrat în Senat, dar am hotărât să nu mă mai implic în afaceri și am donat totul fiicelor mele", a afirmat Voiculescu.

După audiere, Dan Voiculescu a părăsit sediul Curții de Apel București, însă procesul continuă cu audierea celorlalți inculpați.

Ultimele Stiri
abonare newsletter