Actualitate

Horea Uioreanu RĂMÂNE ÎN AREST

Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a cerut eliberarea din arest însă Curtea de Apel Cluj i-a respins cererea.

UPDATE 14.06: Horea Uioreanu rămâne în arest

Judecătorii de la Curtea de Apel au respins marţi constestaţia depusă de avocaţii lui Uioreanu prin care au cerut eliberare din arest a acestuia.

Avocatul lui Uioreanu, Tiberiu Ban, a declarat că a cerut schimbarea arestării preventive cu arestul la domiciliu, deoarece măsura arestului preventiv nu se mai justifică, iar pentru aceasta a invocat atât problemele de sănătate ale mamei lui Horea Uioreanu, Rodica, cât şi faptul că fiul acestuia, Alexandru, susţine în această perioadă examenul de bacalaureat.


“Astăzi pe rolul Curţii de Apel Cluj, şi mă refer la judecătorul de cameră preliminară, s-a aflat soluţionarea contestaţiei formulată împotriva încheierii prin care anterior judecătorul de cameră din primă instanţa s-a pronunţat asupra menţinerii stării de arest a inculpaţiilor implicaţi în acest dosar ca urmare a trimiterii în judecată de DNA Cluj. Noi am atacat considerentele hotărârii, arătând că este vorba de o soluţie de menţinere a stării de arest care nu se justifică raportat la stadiul procesual al dosarului. În acest moment nu există nici cea mai mică dovadă că luându-se faţă de inculpat o altă măsură, noi am cerut arestul la domiciliu, s-ar împieta bunul mers al procesul penal. Noi considerăm că este posibilă judecata în cauza de faţă în stare de arest la domiciliu. Am arătat că această măsură este în acord şi cu jurisprudenţa instanţelor naţionale. Colega mea, Smaranda Bara, a completat concluziile în sensul insistării asupra unor aspecte ce ţin de persoana inculpatului, de situaţia familială”, a declarat Ban.

“Am invocat motive personale legate de sănătatea mamei inculpatului Horea Uioreanu, de faptul că fiul lui în aceste zile susţine bacalaureatul şi l-ar dori alături. Mama lui Horea Uioreanu are nişte probleme de sănătate destul de grave, la acest moment alte intervenţii chirurgicale ar fi foarte periculoase”, a adăugat Bara.


După aflarea deciziei judecătorilor, care au respins contestaţia, Ban a declarat că va încerca şi alte modalităţi pentru a obţine înlocuirea măsurii arestului preventiv.

“Soluţia este definitivă, judecătorul a respins contestaţia, vom vedea care va fi poziţia în ceea ce-l priveşte pe Uioreanu. Ar fi posibil să încercăm şi alte modalităţi legale de a obţine înlocuirea acestei măsuri”, a adăugat Ban.


Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au stat în jur de două ore în faţa magistraţiilor Curţii de Apel Cluj. Atât la intrare, cât şi la ieşirea din sala de judecată cei trei nu au declarat nimic presei.

Avocaţii lui Horea Uioreanu au atacat marţi decizia Tribunalului Cluj, prin care i-a fost prelungită arestarea preventivă cu 30 de zile.


Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj este cercetat penal pentru nu mai puțin de 5 infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai, alături de doi oameni de afaceri clujeni. Avocaţii acestora vor cere, astăzi, punerea inculpaţilor sub control judiciar sau cercetarea în arest la domiciliu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter