Actualitate

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy ARESTAT PREVENTIV pentru trafic de influență

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marţi dimineaţa, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez, a declarat o sursă judiciară.

Anchetatori de la Brigada Anticorupţie din cadrul Poliţiei Judiciare îl vor putea audia pe Sarkozy timp de până la 24 de ore, un mandat care poate fi prelungit cu alte 24 de ore, informează Medifax.

Sarkozy a sosit marţi dimineaţa la sediul Brigăzii, pentru a fi audiat într-un dosar privind presupuse fapte de ttrafic de influenţă, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei.


O maşină cu geamuri închise la culoare, la bordul căreia se afla fostul şef de stat, a sosit la sediul Direcţiei Centrale a Poliţiei Judiciare din Nanterre, la periferia Parisului.

Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul preşedinte din perioada 2007-2012 a încercat să obţină informaţii de la un magistrat de rang înalt despre o anchetă care-l viza, în schimbul promisiunii unui "post de prestigiu".


Avocatul lui Nicolas Sarkozy, arestat

Avocatul lui Nicolas Sarkozy a fost plasat și el luni în arest preventiv, într-un caz privind un presupus trafic de influenţă şi o presupusă încălcare a secretului instrucţiei în care este citat numele fostului preşedinte francez din perioada 2007-2012.

Thierry Herzog a fost plasat în arest cu scopul de a fi interogat de către Biroul de luptă împotriva corupţiei din cadrul Poliţiei Judiciare. Doi magistraţi de rang înalt au fost de asemenea plasaţi în arest preventiv, potrivit aceleiaşi surse.


Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul şef de stat a încercat să obţină cu sprijinul lui Herzog informaţii de la un magistrat de rang înalt despre o anchetă care-l viza, în schimbul promiterii unui post "de prestigiu".

abonare newsletter