monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Atentat cu bombe în Cairo: Trei ofițeri au fost uciși în urma unor explozii în apropierea palatului prezidențial

Mai multe bombe au explodat luni în apropierea palatului prezidenţial din Cairo, în urma cărora trei ofiţeri din cadrul poliţiei au fost ucişi şi mai multe persoane rănite, potrivit surselor din serviciile de securitate.

Atentat cu bombe în Cairo. Sursă foto: actualitati.net

Gruparea islamistă Ajnad Masr, care a revendicat în ultimele luni mai multe atentate comise în Cairo, a avertizat că a amplasat bombe în apropierea palatului prezidenţial, situat în estul capitalei, dar a afirmat că nu le-a detonat, pentru a evita uciderea civililor.

Un colonel din cadrul poliţiei a fost ucis şi trei poliţişti răniţi luni dimineaţă într-o explozie produsă în apropierea palatului prezidenţial, a anunţat anterior o sursă din cadrul serviciilor locale de securitate, relateaza Mediafax.


Ulterior, un alt ofiţer a fost ucis şi mai mulţi răniţi, după ce o bombă a explodat în momentul în care forţele de securitate încercau să dezamorseze dispozitivul exploziv.

Cinci explozii au avut loc săptămâna trecută în mai multe staţii de metrou din Cairo şi, de asemenea, bombe au vizat un tribunal şi un centru de telecomunicaţii din Cairo, soldate cu doi morţi şi şase răniţi.


Atentatele intervin la împlinirea unui an de la manifestaţiile uriaşe împotriva fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de armată.

Autorităţile de la Cairo au declanşat ulterior operaţiuni sângeroase şi necruţăoare de reprimare împotriva simpatizanţilor lui Morsi şi, mai ales, asupra Fraţilor Musulmani, organizaţie declarată teroristă şi interzisă, care s-au soldat în decurs de un an cu peste 1.400 de morţi şi aproape 15.000 de arestări.

Etichete: cairo explozii morti