Actualitate

Ceasul din turnul Primăriei va cânta. La Crăciun se vor auzi colinde

Un sistem de sonorizare cu amplificator de 240W şi patru boxe va fi montat în turnul sediului Primăriei de pe Calea Moţilor.

Autorităţile locale din Cluj-Napoca au lansat un anunţ de achiziţie publică pentru montarea unui sistem de sonorizare la ceasul din turnul sediului Primăriei de pe Calea Moţilor numărul 3. Ceasul ar urma să “cânte” cu sunete de clopoţei şi cu diferite melodii, la oră fixă şi la fiecare sfert de oră. “Sistemul de sonorizare va fi montat pe orologiul existent cu patru feţe tip Bodet cu sincronizare GPS. Sistemul de sonorizare va fi compatibil cu sistemul de sincronizare al orologiului existent, astfel încât să permită: semnale sonore de ora exactă la ore fixe şi la sferturi de oră; semnale sonore de muzică cu joc de clopoţei sintetizat (în format MIDI) şi diverse melodii (în format MP3)”, este precizat în caietul de sarcini.

Potrivit aceluiaşi document, sistemul va fi programabil cu semnale de ora exactă, melodii la ore preferate, iar în decembrie va fi astfel programat încât să cânte colinde. Sistemul wireless va permite reprogramarea de la distanţă, urmărirea şi realizarea unor intervenţii de la distanţă. Sunetele de clopoţei, melodiile şi colindele se vor auzi cu ajutorul unui amplificator de 240W şi patru boxe de 60W, de tip goarnă, pentru exterior.


Realizarea acestui sistem este estimată la aproape 15.000 lei fără TVA, iar firmele interesate pot depune oferte până în data de 1 iulie. Pentru desemnarea câştigătorului se va ţine cont de oferta cu preţul cel mai scăzut. Termenul de punere în funcţiune a sistemului de sonorizare este de 30 de zile de la data comenzii.

În Cluj-Napoca, nu doar turnul din sediul Primăriei este „cântător”. În 2008, a fost inaugurată fântâna muzicală din Piaţa Avram Iancu, astfel de fântâni fiind în vogă în mai multe oraşe din ţară, precum Craiova, Deva, Piteşti, Slatina etc. 

abonare newsletter