monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Rromii care au bătut cu bestialitate un student în Piaţa Mărăşti au fost ARESTAŢI. Unul dintre ei are un trecut DUBIOS

Magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca au dispus arestarea celor doi rromi din Bistriţa Năsăud, care l-au snopit în bătaie pe tânărul care a avut curaj să le atragaă atenţia că nu îşi pot parca autoturismul într-o staţie de autobuz. Unul dintre ei, Boby Varga a fost arestat pentru că l-ar fi tâlhărit pe un homosexual italian cu care a acceptat să întreţină relaţii sexuale.

sursa foto Facebook Boby Varga

După ce au fost arestaţi pentru 30 de zile, ţiganii care au venit la Judecătoria Cluj-Napoca ca să îi susţină pe Boby Varga şi Călin Varga, doi fraţi, au oferit un adevărat recital. După ce au aflat că următoarele zile şi le vor petrece în arest, ţiganii s-au aruncat pe jos şi au creat un adevărat tărăboi în faţa palatului de justiţie, fiind necesară intervenţia jandarmilor, scrie evz.ro.

Cei doi rromi sunt acuzaţi că în data de 20 iunie l-au agresat pe Ionuţ R., un student în vârstă de 21 de ani, care se afla într-o staţie de autobuz. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca susţin că victima se afla împreună cu prietena acestuia şi aşteptau sosirea unui autobuz, într-o staţie special amenajată, şi le-a atras atenţia rromilor că nu pot parca acolo.


 Pentru acest motiv, dintr-un BMW, seria 5 au coborât doi ţigani, dintre care, Boby Marian Varga, condamnat în Italia pentru furt, fiind acuzat că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu un italian după care, prin violenţă l-a deposedat de bani, şi au început să îl lovească cu violenţă pe cel care le-a atras atenţia.

"Din înregistrările video susprinse de camerele de supraveghere rezultă că în data de 16 iunie 2014, orele 18.45, inculpaţii Varga Boby Marian şi Varga Robert Călin, împreună cu martorul Varga Petru (tatăl celor doi rromi), staţionează autoturismul marca BMW, cu nr. de înmatriculare BN 04 VSV, în staţia RATUC. La momentul 18.45.32, inculpatul Varga Boby Marian îi aplică persoanei vătămate o lovitură cu pumnul drept în zona feţei, determinându-i căderea pentru scurt timp. Persoana vătămată este lovită apoi cu piciorul, în timp ce încerca să se ridice, de către inculpatul Varga Robert Călin, care s-a deplasat la locul altercaţiei, pentru a-i oferi ajutorul fratelui său. În momentul în care victima încearcă să obţină explicaţii de la cei doi agresori, este lovită cu pumnul stâng de către inculpatul Varga Boby Marian", se arată într-un document judiciar, care descrie momentul agresiunii.


Martorii audiaţi de procurorii clujeni susţin versiunea studentului Ionuţ R. şi adaugă că acesta se afla în staţia de autobuz iar la un moment dat un BMW a încercat să urce pe trotuar, chiar peste cei doi pietoni, pe care i-au claxonat pentru a se da la o parte. "Unul dintre agresori a coborât din autoturism şi, fără să schiţeze vreun gest, l-a lovit cu pumnul pe tânărul care aştepta autobuzul, după care a venit şi un alt doilea bărbat care a agresat victima", susţin martorii.

După incident, Ionuţ R. a început să se simtă rău şi s-a deplasat la UPU unde medicii au constatat că a suferit o dublă fractură de mandibulă. La scurt timp, după ce studentul a fost anunţat de către medicii de la Clinica de Boli Maxilofaciale că trebuie să fie operată în regim de urgenţă, şi-a rugat sora să sune acasă şi să îi anunţe şi pe părinţi de cele întâmplate. Procurorii mai susţin din cauza stresului suferit, în aceeaşi seară tatăl lui Ionuţ R., Ioan R., care locuia în Huedin a decedat în urma unui infarct.


În faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, Boby Varga a declarat că regretă fapta şi că va face tot posibilul să se împace cu partea vătămată, fiind exclusiv vina lui pentru că l-a lovit pe studentul care aştepta autobuzul.

Potrivit unor informaţii vehiculate de presă, Boby Varga a fost arestat în 2010, de către poliţiştii italieni, fiind acuzat că l-a tâlhărit pe un homosexual italian cu care a acceptat să întreţină relaţii homosexuale.