Actualitate

Ofiţerul SRI şi fostul subprefect şi-au recunoscut faptele în dosarul Uioreanu

Fostul ofiţer SRI Elena Albu, mama ei şi subprefectul de Cluj sunt la DNA unde semnează acorduri de recunoaştere a vinovăţiei - procedură prevăzută de noua legislaţie penală -, prin care aceştia admit integral probele şi recunosc că Horea Uioreanu a beneficiat de informaţii operative ale SRI.

Surse judiciare au declarat joi, pentru Mediafax, că la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au fost aduşi fostul ofiţer SRI Elena Albu, mama acesteia, Silvia Bălaj, şi subprefectul judeţului Cluj, Mihnea-Remus Iuoraş.

Potrivit surselor citate, toţi cei trei, inculpaţi în dosarul privind modul în care Albu a divulgat informaţii operative preşedintelui CJ Cluj Horea Uioreanu, semnează joi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, ceea ce înseamnă că admit integral acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie şi nu contestă probele pe baza cărora au fost formulate acuzaţiile.


“Nu pot da niciun fel de detaliu, nu am voie. Ancheta este în curs de desfăşurare”, s-a limitat să comenteze fostul subprefect.

Aceleaşi surse spun că Uioreanu nu semnează un astfel de acord, ceea ce înseamnă că nu recunoaşte, la acest moment, acuzaţiile aduse de DNA în acest caz.


În ordonanţele de punere în mişcare a acţiunii penale procurorii militari, au reţinut că inculpata Anca-Elena Albu a folosit şi a permis inculpatului Horea Uioreanu accesul la informaţii ce nu erau destinate publicităţii. Aceste informaţii, al căror obiect erau acţiuni de supraveghere operativă ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obţinute cu prilejul îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu.

Scopul urmărit de către Albu prin divulgarea acestor informaţii a fost obţinerea transferului în cadrul Serviciului de Informaţii Externe, cu mijlocirea directă a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, susţin anchetatorii.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter