Actualitate

Uioreanu rămâne în arest încă 30 de zile

Tribunalul Cluj a prelungit, miercuri, cu încă 30 de zile mandatul de arestare preventivă al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi pe cele ale oamenilor de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Potrivit avocatei lui Horea Uioreanu, Smaranda Bara, Tribunalul Cluj a respins, miercuri, solicitarea celor trei inculpaţi, de înlocuirea a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

"Am solicitat instanţei înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, instanţa a respins această solicitare şi a constatat drept legală şi temeinică măsura arestului preventiv, pe care a prelungit-o cu încă 30 de zile. Am formulat oral recursul acesteia", a declarat pentru Mediafax Smaranda Bara.


La rândul său, avocatul omului de afaceri Ioan Bene, Traian Neamţu, a declarat că măsura menţinerii arestului preventiv este nejustificată "în condiţiile în care mai există încă doi co-inculpaţi, trimişi în judecată de DNA în acelaşi dosar, care sunt în stare de libertate".

La sosirea în sala de şedinţă, în jurul orei 11.30, Horea Uioreanu a declarat că speră să fie eliberat.


Judecătorul a deliberat mai bine de o oră, decizând prelungirea măsurii arestului preventiv pentru cei trei inculpaţi.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv de Curtea de Apel Cluj în 29 mai.


Horea Uioreanu a fost trimis în judecată, luni, de către procurorii DNA, pentru fapte de corupţie, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogăcean, Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC UTI Grup SA Bucureşti, şi de consilierul judeţean Ioan Petran.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, preşedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost trimis în judecată în stare de arest pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.


Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare de bani.

Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost şi el trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.


Procurorii DNA l-au trimis în judecată în acelaşi dosar, în stare de libertate, pe consilierul judeţean din partea PNL Ioan Petran pentru dare de mită.

Potrivit comunicatului DNA, a mai fost trimis în judecată în stare de libertate omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC UtTI Grup SA Bucureşti, pentru săvârşirea a două infracţiuni concurente de dare de mită.

                                                                                                  

Ultimele Stiri
abonare newsletter