Actualitate

Fost șef ANAF, condamnat definitiv la trei ani de închisoare

Fostul consilierul superior ANAF Adrian Gavrilă a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar de luare de mită.

Adrian Gavrilă este acuzat că a cerut sute de mii de euro de la administratorul unei firme, pentru ca acesta să nu fie cercetat pentru evaziune şi contrabandă şi a nu fi executat silit.

Hotărârea a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a decis suspendarea pedeapsei, după ce, în 13 martie 2013, Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase pe Adrian Gavrilă la trei ani de închisoare cu executare, relatează Mediafax.


Tot la trei ani de închisoare cu suspendare a fost condamnat şi avocatul bucureştean Marius Cătălin Stăncescu, pentru aceleaşi infracţiuni.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 10 martie 2011, pe Marius Stăncescu pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşit în scopul de a ascunde infracţiunile de corupţie, şi pe Adrian Gavrilă pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter