Actualitate

Grupare infracţională specializată în trafic cu autoturisme de lux, destructurată de polițiștii clujeni - FOTO

Poliţiştii clujeni au destructurat o grupare infracţională formată din 5 persoane, specializată în traficarea de autoturisme de lux provenite din Italia. Au fost efectuate percheziţii în municipiile Cluj-Napoca şi Reghin, fiind recuperate 5 autoturisme în valoare de 200.000 de euro.

Mai multe mașini au fost recuperate de polițiștii clujeni în urma destructurării unei rețele de trafic cu autoturisme de lux Mai multe mașini au fost recuperate de polițiștii clujeni în urma destructurării unei rețele de trafic cu autoturisme de lux

La data de 28 mai 2014, respectiv 19 iunie 2014, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au efectuat două percheziţii în municipiile Cluj-Napoca şi Reghin pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în traficarea de autoturisme de lux provenite din Italia.

În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate 5 autoturisme de lux provenite din Italia, fabricate în 2013-2014 şi au fost ridicate plăcuţe de înmatriculare false, documente de provenienţă şi tehnică de calcul.


Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al poliţiştilor din cadrul Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Cluj şi din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj.

„Un cetăţean italian de 39 de ani ar fi închiriat din Italia mai multe autoturisme pe care le-ar fi pus la dispoziţia unui bărbat de 27 de ani din Cluj-Napoca, împreună cu înscrisuri justificative falsificate şi l-ar fi sprijinit să le introducă pe teritoriul României. Autoturismele ar fi fost înmatriculate provizoriu în România de către bărbatul de 27 de ani, cu sprijinul altor trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 64 de ani, din Cluj-Napoca. Ulterior autovehiculele erau oferite on-line spre vânzare, pe teritoriul României şi al Republicii Moldova. În vederea înmatriculării şi comercializării autoturismelor, au fost folosite documente de provenienţă şi contracte de vânzare-cumpărare falsificate, fiind astfel cauzat un prejudiciu cumpărătorilor de aproximativ 200.000 de euro. Activitatea infracţională ar fi fost sprijinită şi de către un bărbat de 30 de ani din municipiul Reghin, care ar fi întocmit în fals mai multe documente de provenienţă şi plăcuţe cu numere de înmatriculare”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.


Potrivit aceleași surse, faţă de cetăţeanul italian s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, în data de 28 mai 2014,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “uz de fals” şi “înşelăciune”, fapte prevăzute de Codul penal, iar în urma prezentării în faţa instanţei competente s-a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

De asemenea, bărbatul de 30 de ani a fost reţinut 24 de ore, în data de 19 iunie 2014, pentru comiterea infracţiunilor de “fals material în înscrisuri oficiale”, faptă prevăzută de Codul penal, cercetările continuându-se faţă de acesta sub control judiciar.


Totodată, în aceeași cauză, faţă de un bărbat de 27 de ani din Cluj-Napoca se continuă cercetările sub control judiciar.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter