Actualitate

Spectacolul Caravaggio Terminal, în premieră absolută la Teatrul Maghiar din Cluj

Melomanii clujeni sunt invitați marţi, 24 iune 2014, de la ora 20.00 în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, pentru a lua parte la premiera absolută a spectacolului Caravaggio Terminal, un proiect de Robert Woodruff şi András Visky

Conferința de presă a spectacolului Caravaggio Terminal de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj Conferința de presă a spectacolului Caravaggio Terminal de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

Regizorul american Robert Woodruff lucrează pentru a doua oară cu trupa Teatrului, după ce a pus în scenă, în anul 2011, spectacolul „Aniversarea” de Thomas Vinterberg – Mogens Rukov – Bo Hr. Hansen. Pornind de la piesa scrisă de András Visky, pe perioada repetițiilor a avut loc un laborator de creaţie special al cărui rezultat este o lume specială, cea a pictorului Caravaggio.

„Caravaggio nu este doar pictorul pânzelor sale, ci și regizorul acestora: spaţiul, personajele, relaţiile dintre acestea, descoperirea luminii specifice evocă mult mai mult demersul unei repetiţii de teatru bazată pe improvizaţie decât o reinterpretare a reperelor iconografice oferite de tradiţia reprezentării”, scrie András Visky în notele întroductive ale piesei.


„Nu sunt istoric. Mă interesează problematica prezentului, adică ce poate să ne spună Caravaggio în prezent. Acest spectacol este un experiment despre cum poate să prindă viaţă un artist de excepție, care a trăit în urmă cu patru sute de ani. Teatrul nu ne spune poveşti, teatrul încearcă să recreeze realitatea”, a precizat regizorul Robert Woodroff la conferinţa de presă organizată cu prilejul premierei.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Csilla Albert, Balázs Bodolai, Áron Dimény, Éva Imre, Ferenc Sinkó, Ervin Szűcs şi Csilla Varga. Decorul şi costumele sunt semnate de Carmencita Brojboiu, Bertalan Bányász este autorul proiecţiilor video, kata bodoki-halmen este sound designerul spectacolului, mişcarea scenică a fost concepută de Ferenc Sinkó, Mei Ann Teo a fost asistentul de regie, iar Jessica Rizzo asistentul de dramaturgie.


Următoarea reprezentaţie a spectacolului va avea loc miercuri, 25 iunie, ora 20.00, la Sala Studio.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a teatrului maghiar, între orele 10.00-13.00 şi 16.30-18.30 sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

abonare newsletter