Actualitate

STENOGRAME Rareş Pop despre subalternii care nu-l ascultau: "Mă p.ş pe faţa lor"

Stenogramele din dosarul de corupţie în care a fost arestat Rareş Pop, inspectorul şef teritorial al Inspectoratului de Stat pentru Control Trafic Rutier, instituţie care are ca şi arie de competenţă şapte judeţe din Transilvania arată modul în care aceta îşi trata angajaţii. Pop este cunoscut în PNL Cluj, sub numele de "Lordul".

Rareş Pop este un liberal din garda nouă a partidului, care peste noapte a fost uns director la ISCTR Cluj. Are doar 34 de ani şi tupeu cât cuprinde, scrie evz.ro.

Urmărirea penală efectuată de procurorii DNA Cluj a demonstrat faptul că Rareş Pop şi-a urmărit doar interesul personal după ce a fost numit în funcţia de director. În paralel avea patru societăţi comerciale care au fost trecute pe numele soţiei, pentru a nu bate la ochi, "Universal Auto Special" SRL, "UAS Service" SRL, "Universal Inspecţii" SRL şi "MM ITP Test" SRL. Toate aceste societăţi comerciale aveau legătură cu activitatea auto, de la vânzări de piese auto şi până la inspecţiile tehnice periodice.


Comportamentul lui Rareş Pop demonstrează clar că tot sistemul de control al traficului rutier funcţionează doar pe bază şpăgi şi interese. Multe dintre societăţile comerciale care au fost favorizate de către Pop, reveneau cu mijloacele de transport la firmele acestuia pentru a efectua fie inspecţiile tehnice periodice, fie diferite lucrări mecanice

Ancheta penală a mai demonstrat că inspectorii ISCTR din teritoriu erau, practic, sclavii lui Rareş Pop. Subalternii care aveau curajul să comenteze erau detaşaţi "la batalionul disciplinar ISCTR Sălaj". În acest dosar de corupţie a mai fost arestat şi directorul ISCTR Cluj, Claudiu Vasile Crişan.


Rareş Pop: "Mă p.ş pe faţa lor"

Inspectorul şef teritorial Rareş Pop l-a schimbat din funcţia de director al ISCTR Bihor, Nicolae Porumb, în ianuarie 2014, pentru că nu a vrut să se conformeze ordinelor şi anume de a nu mai sancţiona în trafic firmele apropiaţilor şefului de la Cluj.

Pe subaltenii de la Bistriţa, Pop i-a convocat la Cluj unde le-a ţinut o şedinţă pentru lămurire. În paralel, unui apropiat, un anume Dumitru Prichici, Pop îi spune că "se pişă" pe faţa subalternilor care nu îl ascultă şi că îi va trimite la Sălaj.


Discuţie interceptată în data de 20.01.2014, ora 14.01

Ioniţă Răzvan: Da? Ăsta tot botos îi.


Pop Rareş Vasile: Cine?

I.R.: Porumb ăsta. Zice: bă, la două şedinţă, nu ştiu ce ... tot botos îi? Acum ajung şi eu în două minute la birou.


P.R.V.: Eu mâine-i propun la Ştefănescu să-l schimb, deci eu nu stau mâine pe gânduri.

I.R.: Ştiu că mi-o zis şi mie şefu dar no, nu mă bag eu ştii tu în ale voastre

P.R.V.: Deci eu miercuri, când mă duc la Bucureşti, o să-i spun: vreau delegare trei luni de zile pe altcineva. Interimar.

I.R.: Da mă sigur.

În discuţia purtată de directorul regional Rareş Pop cu Dumitru Prichici, patron al firmei "Nicolmit" SRL, oficialul îi dă asigurări că nu va mai avea probleme cu inspectori ISCTR.

Pop: Alo, te salut.

Prichici: Te salut. Te-am tot sunat. Na, nu ştiu ce-o să fie, oricum ... na nu-i chiar bună treaba dar asta e.

Pop: Mitică, eu acum am discutat cu labele astea astea. Mâine dimineaţă toţi sunt invitaţi la Cluj şi pleacă la Sălaj. Deci aşa ceva mie nimeni nu-mi face şi mă piş pe faţa lor ... Mi-o mai făcut o chestie la Bihor şi pe ... ştii, l-am schimbat pe Porumb de la Bihor ... Deci şeful de la Bihor l-am schimbat săptămâna trecută.

Tot la Bistriţa, inspectorii ISCTR continuau să deranjeze afacerile personale ale directorului Pop. Într-o discuţie cu un anumit Adrian Filip din Vişeul de Sus, Pop îl numeşte pe un subaltern "idiot".

Discuţia interceptată în data de 17 martie 2014, între Rareş Pop şi Adrian Filip.

Filip: Da. Mă, da n-o făcut ăsta nimica, mă.

Pop: Ce?

Filip: N-o fost deloc, deloc.

Pop: Da io am vorbit şi-o zis că-i totu OK.

Filip: Nu, mă, deloc, din contră. Alo?

Pop: Să ştii că mă surprinzi. No stai liniştit, că mă ocup atunci de problemă, da io am sunat şi mi-o promis că-i în regulă şi ne vedem cu bine.

Filip: Nu, i-o dat verdele în mână.

Pop: Du-te mă!

Filip: dă-i în ... mamii lor de ...

Pop: Deci mă interesez că e a doua oară când face chestia asta.

Filip: Da cine-i?

Pop: Unu Aurel, un idiot.

Filip: No, hai să vedem ... hai mâine să-l rezolvăm, mă, dacă trebe. Alo?

Pop: Da, te-aud, nu, stai liniştit că-i în regulă ...

Procurorii DNA susţin că cele patru firme ale directorului Pop funcţionau la capacitate maximă deoarece multe dintre societăţile "ajutate" reveneau pentru inspecţii tehnice perioadice sau alte lucrări mecanice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter