Actualitate

AMBIŢII PERSONALE. Încă o şansă pentru Seplecan. A fost ales vicepreşedinte al CJ într-o şedinţă extraordinară

În urma consultărilor şi după o şedinţă extraordinară de îndată a Consiliului Judeţean Cluj, consilierii judeţeni i-au mai dat o şansă lui Mihai Seplecan, alegându-l vicepreşedinte al CJ Cluj în locul lui Ioan Oleleu. Deocamdată, Seplecan va rămâne în această funcţie până la organizarea unei noi şedinţe de CJ pentru alegerea lui ca preşedinte interimar al instituţiei în locul lui Vakar Istvan.

Seplecan a fost ales cu 19 voturi pentru, niciun vot împotrivă şi 6 voturi au fost anulate.

Înainte de a vota Seplecan a declarat că şi-a depus demisia din comisia de validare a voturilor pentru a nu se afla în conflict de interese.


“Din punctul nostru de vedere şedinţa nu este justificată şi e încalcată legea, nu o să asistăm la această mascaradă. Nu este caz de forţă majoră şi maximă urgenţă şi noi consilierii de la PSD, PPDD şi UDMR vom părăsi sala. O să atacăm în contencios cele trei proiecte de hotărâri luate astăzi”, a precizat Remus Lăpuşan

După plecarea consilierilor de la PSD au rămas prezenţi 25 de consilieri, 10 consilieri fiind absenţi, şedinţa desfăşurându-se în cvorum.


Un singur consilier de la PSD în persoana lui Vasile Sălătioan şi un singur consilier PPDD în persoana lui Axente Husar au rămas în sală după anunţul făcut de Remus Lăpuşan.

De asemenea, în sală au rămas şi consilierii judeţeni de la UDMR.


După ce consilierii judeţeni s-au certat, s-au atacat reciproc şi s-au acuzat unii pe alţii de trădare, consilierii PNL-PDL au convenit organizarea unei noi şedinţe ordinare de îndată pentru alegerea lui Mihai Seplecan în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judetean Cluj în locul lui Ioan Oleleu, care a fost demis din funcţie.

După ce 5 ore nu au fost în stare să-l voteze în această funcţie, consilierii judeţeni au organizat o altă şedinţă extraordinară doar doar Seplecan va întruni numărul necesar de voturi. Pe ordinea de zi s-a aflat un singur proiect de hotărâre şi anume alegerea unui vicepreşedinte în locul lui Oleleu.


După consultări între consilierii judeţeni de la PNL, PDL şi PPDD aceştia au decis ca Seplecan (PNL) să ocupe fotoliul de vicepreşedinte cel puţin până la o şedinţă ulterioară unde va fi ales preşedinte interimar al CJ Cluj.

Iniţial, Seplecan nu a fost votat în funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj, neîntrunind numărul necesar de voturi. Doar 17 consilieri judeţeni au votat pentru această numire, Seplecan având nevoie de 18 voturi pentru.

abonare newsletter