monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Mii de beneficiari ai poliţelor de asigurare falsificate de la Omniasig, la audieri. 475 de poliţe suspecte la Cluj

Mii de clienţi ai Omniasig vor fi audiaţi de ofiţerii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, în dosarul poliţelor de asigurare care ar fi fost falsificate, în care sunt cercetaţi penal 340 de angajaţi ai companiei de asigurări, dintre care 47 cu funcţii de conducere, potrivit unor surse din Poliţie.

Sursele citate au declarat că în cursul zilei de marţi toate Serviciile de Investigare a Fraudelor de la nivelul inspectoratelor judeţene vor primi liste cu persoanele care trebuie chemate la audieri. Poliţiştii vor primi, în premieră, un ghid de anchetă, care va conţine un set de întrebări la care clienţii Omniasig vor trebui să răspundă, relatează Mediafax.

Poliţiştii estimează că, deşi numărul celor citaţi este de ordinul miilor, audierile ar trebui să nu se extindă pe o perioadă mai lungă de două săptămâni.


Confom anchetatorilor, reprezentanţii Omniasig au încheiat, numai în data de 26 iulie 2013, aproximativ 12.000 de poliţie de asigurare suspecte. Cele mai multe au fost în judeţe unde agenţii cu maxim 10 angajaţi au încheiat sute de poliţie. Astfel, în judeţul Covasna au fost încheiate 960 de poliţe, în Alba - 914 poliţe, în Harghita - 913 poliţe, în Mureş - 799 de poliţe, în Maramureş - 671 de poliţe, în Argeş - 635 de poliţe, în Iaşi - 507 şi în Cluj - 475 de poliţe. În restul judeţelor, numărul poliţelor întocmite la data de 26 iulie a fost de aproximativ 300.