Actualitate

Poliţia Dej a amendat un cititor pentru comentarii defavorabile pe site-ul unui ziar

Poliţia Dej a amendat un cititor care a postat pe site-ul unui ziar comentarii defavorabile chiar la adresa polițiștilor.

Poliţia Dej a amendat un cititor pentru comentarii defavorabile Poliţia Dej a amendat un cititor pentru comentarii defavorabile

Jurnalistul Alex Prunean, șeful Dejeanul.ro, susţine că un cititor al ziarului a fost amendat de Poliţia Dej după ce a postat pe site-ul ziarului comentarii defavorabile chiar la adresa polițiștilor care l-au sancționat. Amenda pentru “fapte antisociale în spații publice” – cum au motivat poliţiştii sancţiunea – a urcat la 1.000 de lei.

„1000 LEI amendă a primit un cititor Dejeanul.ro care a postat pe site un comentariu critic la adresa Poliției Municipiului Dej. Pe ce bază? <<În baza legii 61, fapte antisociale în spații publice>>, conform procesului verbal”, scrie Prunean. Cititorul amendat s-a temut că vor fi și alte consecințe, astfel încât a plătit amenda fără să crâcnească și a refuzat ca jurnaliștii să facă din cazul lui un subiect public. „Oricât am insistat să facem public atunci acest caz, pentru că a fost încălcat dreptul la libera exprimare, a fost făcut un abuz, persoana în cauză a refuzat, a preferat să plătească, pentru că nu își dorea probleme. Nu-l condamn. La cum funcționau treburile prin Poliția Dej, după cum v-am mai spus, problemele puteau să apară de unde te așteptai mai puțin”, continuă Prunean.


Textul integral îl puteţi citi aici.

Etichete: amenda politia dej
Ultimele Stiri
abonare newsletter