monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Horea Uioreanu rămâne în arest. Decizia este DEFINITIVĂ

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins vineri noaptea contestaţia preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, prin care acesta cerea să fie cercetat în stare de libertate. Aşadar, acesta rămâne în AREST, decizia fiind definitivă.

De asemenea, în arest preventiv rămân şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, cercetaţi în acelaşi dosar.

Reamintim faptul că preşedintele suspendat al CJ Cluj Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, reţinuţi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, de magistraţii Curţii de Apel Cluj.

Conform DNA, Uioreanu este urmărit penal pentru cinci infracţiuni de luare de mită, dintre care două în formă continuată (zece acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar este urmărit penal şi omul de afaceri Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, pentru două infracţiuni de dare de mită, ambele în formă continuată (zece acte materiale, respectiv două acte materiale). Omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Construcţii SA, firma care care a construit noua pistă a Aeroportului din Cluj, este, de asemenea, vizat în acest dosar.   -