Actualitate

Hoţul care a furat taragotul lui Fărcaş s-a predat la Poliţie. Ce a crezut de fapt că fură

Un bărbat care susţine că a furat taragotul lui Dumitru Fărcaş, dintr-un autobuz parcat în faţa Ateneului Român, s-a predat, miercuri dimineaţă la Poliţie.

Oficiali din Poliţie au declarat pentru Mediafax că bărbatul are 38 de ani şi le-a spus poliţiştilor de la Secţia 1 că, în 31 mai, a furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român acordeonul şi taragotul lui Dumitru Fărcaş. Bărbatul a mai spus că a crezut că în cutia cu instrumente muzicale se aflau parfumuri, au precizat surse apropiate anchetei.

Acesta a adăugat că era singur când a furat taragotul şi acordeonul lui Fărcaş, însă poliţiştii au vizionat imagini surprinse de camerele de supraveghere din zona Ateneului Român şi au stabilit că la furt au participat trei persoane, acestea fiind identificate.  Potrivit sursei citate, celelalte două persoane suspectate în acest caz sunt căutate de judiciariştii Poliţiei Sectorului 1.


Taragotul lui Dumitru Fărcaş a fost vândut de hoţi cu 100 de lei unui bărbat care a susţinut, iniţial, că a găsit instrumentul într-un parc din zona Basarab. Ulterior, instrumentele muzicale au fost recuperate şi returnate lui Dumitru Fărcaş. 

Acordeonul, furat sâmbătă odată cu taragotul, a fost recuperat de la un bărbat care a spus că a cumpărat instrumentul de la persoane căutate, în prezent, de oamenii legii.


La fel s-a întâmplat în cazul taragotului. Bărbatul care a spus iniţial că a găsit instrumentul în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab a fost audiat de două ori de Poliţie şi a recunoscut, în cele din urmă, că l-a cumpărat cu 100 de lei.

abonare newsletter