monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Taragotul lui Dumitru Fărcaş a fost găsit

Dumitru Fărcaş

Taragotul lui Dumitru Fărcaş, furat din faţa Ateneului, a fost recuperat, după ce un bărbat a mers, duminică noapte, la un post de televiziune şi a anunţat că a găsit instrumentul muzical în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliţia Capitalei.

Taragotul lui Dumitru Fărcaş, furat din faţa Ateneului, a fost recuperat, după ce un bărbat a mers, duminică noapte, la un post de televiziune şi a anunţat că a găsit instrumentul muzical în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab, au declarat pentru Mediafax oficiali din Poliţia Capitalei.

Fărcaş declara că taragotul Stowasser, care i-a fost furat sâmbătă, este instrumentul său de suflet, pe care a cântat timp de 55 de ani.


"Noi am venit de la Slobozia la concertul lui Gheorghe Zamfir. Am avut concert acolo. Şi la ora 15.30 am parcat în faţă la Ateneul Român şi ne-am dus până în hol, să vedem cum se desfăşoară programul. La 19.00 aveam spectacolul. Şi cât am stat noi în hol la Ateneu, şoferul l-a luat cineva şi l-a ţinut de poveşti, l-a dus lângă o copertină acolo, şi alţii au operat, au luat geanta cu taragotul şi acordeonul şi au dispărut cu ele. Apoi a venit poliţia şi am dat toate declaraţiile", a spus Dumitru Fărcaş, care a precizat că nu avea asigurare pe instrumentele furate.

Naistul Gheorghe Zamfir declara că taragotul lui Dumitru Fărcaş este un instrument unic care nu poate fi vândut cu uşurinţă, precizând totodată că acest furt reprezintă un dezastru naţional.